Viitorul complex al lui Mark Zuckerberg va avea 30 de dormitoare și propria alimentare cu apă și electricitate. Pentru terenul pe care va fi construit colosul, fondatorul Facebook a mai scos din buzunar alte 170 milioane de dolari.
Mark Zuckerberg se pare că se pregătește pentru vremuri grele. Acesta construiește un complex masiv în Kauai, Hawaii, cum nu s-a mai văzut până acum. Acesta include un buncăr subteran de 5.000 de mp și o trapă de evacuare. Noua casă a fondatorului Facebook va avea propriile surse de energie, hrană și apă, potrivit unui articol publicat joi de Wired, care citează surse și documente de planificare obținute prin intermediul unor cereri de documente publice.
Va avea și zece case în copaci
Construcția complexului lui Zuckerberg, numit Koolau Ranch, este estimată să coste în jur de 100 de milioane de dolari. La acestea se adaugă și alte 170 de milioane de dolari cheltuite pentru terenul aferent proprietății, prețul total se situează în jurul a 270 de milioane de dolari, dar, potrivit Wired, este doar o estimare, pentru că nimeni nu știe cât va costa în final.
Complexul va avea cel puțin 30 de dormitoare și 30 de băi și o rețea de zece case în copaci conectate prin poduri de frânghie, astfel încât oaspeții să se poată deplasa între ele „în timp ce stau printre vârfurile pomilor”, relatează Wired.
Casă pentru sfârșitul lumii?
Există planuri pentru două vile conectate printr-un tunel legat de buncărul subteran, unde va exista o trapă de evacuare accesibilă printr-o scară și uși metalice grele umplute cu beton. În bibliotecă, Zuck plănuiește și „uși oarbe”, concepute pentru a se contopi cu aspectul pereților, potrivit Wired. Dar Zuckerberg nu este primul titan al tehnologiei care își construiește o casă pregătită pentru sfârșitul lumii.
Asigurare împotriva Apocalipsei
Sam Altman, directorul general al OpenAI, destituit și reinstalat, are o rezervă de lucruri precum arme, aur, antibiotice și măști de gaze. Steve Huffman, directorul executiv al Reddit, a cumpărat motociclete, arme și muniție pentru a fi pregătit să se „ascundă în casa mea pentru o anumită perioadă de timp”, dacă va fi necesar.
Cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, a declarat odată pentru New Yorker că estimează că mai mult de jumătate dintre miliardarii din Silicon Valley au investit într-un anumit tip de „asigurare împotriva Apocalipsei”, cum ar fi un buncăr subteran.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook