Mark Zuckerberg vrea energie nucleară. Spune că așteaptă propuneri

Mark Zuckerberg are planuri mari de dezvoltare, însă pentru a le pune în aplicare și-a dat seama că are nevoie de energie nucleară. Astfel, pentru a obține ce își dorește, vrea o serie de mini reactoare nucleare, care să producă energie.
Fondatorul Facebook a lansat de curând Meta AI, un chat bot creat pe bază de inteligență artificială. De fapt, Zuckerberg are o adevărată pasiune pentru latura AI, pe care vrea să o dezvolte în următorii ani.
Dar toată această putere avansată de calcul necesită milioane de computere, cunoscute sub numele de „servere”, găzduite în centre de date din întreaga lume, care funcționează non-stop.
Acum, într-o încercare de a-și satisface nevoile uriașe de AI, Meta se îndreaptă spre energia nucleară. Gigantul tehnologic a anunțat că este în căutare de propuneri din partea dezvoltatorilor de energie nucleară pentru a-și satisface nevoile legate de AI și mediu.
„Avansarea tehnologiilor care vor construi viitorul conexiunii umane — inclusiv următorul val de inovație AI — necesită extinderea rețelelor electrice și adoptarea de surse noi de energie fiabilă, curată și regenerabilă”, a explicat Meta.
„Pe măsură ce noile inovații aduc progrese tehnologice semnificative în diverse sectoare și susțin creșterea economică, considerăm că energia nucleară poate oferi o sursă fermă și constantă de putere pentru a sprijini nevoile de creștere ale rețelelor electrice care alimentează atât centrele noastre de date (infrastructura fizică pe care funcționează platformele Meta), cât și comunitățile din jurul lor”.
Meta estimează că proiectul va începe la începutul anilor 2030, deși locația reactoarelor nucleare nu a fost încă confirmată.
Această știre vine la scurt timp după ce Google a semnat un acord cu firma nucleară Kairos Power, din California, pentru construirea de noi reactoare nucleare care să furnizeze energie centrelor sale de date din SUA.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook