Simona Ionescu / Redactor Șef

Marmeladă naturală, excelentă pentru o iarnă dulce. Iată rețeta care datează din anul 1677

Marmeladă naturală, excelentă pentru o iarnă dulce. Iată rețeta care datează din anul 1677
Când vine vorba de marmeladă, uităm definitiv de cura de slăbire, pentru că gustul acesteia nu poate fi descris în cuvinte.

O felie de pâine unsă cu marmeladă delicioasă, alături de o cană cu ceai e rețeta perfectă pentru o zi minunată de toamnă și iarnă.

Marmeladă naturală, excelentă pentru o iarnă dulce. Iată rețeta care datează din anul 1677

Dacă sunteți iubitori de marmeladă, acest desert cu totul ieșit din comun, trebuie să știți că una dintre cele mai vechi rețete pentru un „marmelet” de portocale delicios, provine din cartea de rețete a lui Eliza Cholmondeley, din jurul anului 1677. Pentru a pregăti un asemenea dulce cu totul senzațional, aveți nevoie de  2 kg portocale, 2 l apă, 1 kg zahăr tos, 2 lămâi, un praf de sare.

Mod de preparare

Pentru început se vor spăla bine portocalele, apoi se vor tăia în felii de jumătate de centimetru. Puneți la fiert cu apă, coaja și sucul de lămâie și lăsați să fiarbă până ce veți constata că s-a înmuiat coaja. Atunci puneți și zahărul și lăsați din nou la fiert până ce marmelada se leagă foarte bine. În toată această perioadă trebuie să aveți grijă să amestecați ca să nu se prindă. Depozitați marmelada în borcane sterilizate în prealabil, lăsați să se răcească și depozitați în cămară.

Încercați și marmelada de smochine

Mai puțin cunoscută, marmelada de smochine este un deliciu, care nu trebuie să lipsească din casa unei gospodine în timpul rece. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 1 kg smochine, 500 g zahăr, zeama unei lămâi, 2-3 felii subțiri de lămâie (opțional), vanilie, 1 plic cu zahăr vanilat.

Se spală smochinele și se curăță de codițe, apoi se taie în sferturi sau mai mici. Adăugați zahăr peste fructe, amestecați și adăugați apoi zeama de la lămâie. Introduceți la frigider pentru 24 de ore. Puneți apoi smochinele într-o cratiță cu tot cu zeama, adăugați vanilia și un plic cu zahăr vanilat, alături de feliile de lămâie.

Se fierbe la foc mediu și se amestecă pentru a nu se prinde. Marmelada este gata atunci când este bine legată. Preparatul se va depozita fierbinte în borcane. După ce se răcește, se depozitează în cămară.

Sursă foto: temananc.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre