Simona Ionescu / Redactor Șef

Marocanul, suspect în dublul asasinat al studenților de la UMF, crede că își poate dovedi nevinovăția dacă e dus într-un anumit loc

Marocanul, suspect în dublul asasinat al studenților de la UMF, crede că își poate dovedi nevinovăția dacă e dus într-un anumit loc
Apar informații noi în cazul dublului asasinat de la Iași, în urma căruia un student marocan și iubita lui româncă au fost uciși în vila în care locuiau. Suspectul principal, un student canadian de origine marocană, ar fi încercat înainte de asasinat să-și cumpere o armă de foc.

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublului asasinat din cartierul ieșean Moara de Vânt, ar fi vrut să-și achiziționeze o armă de foc. Totul a ieșit la iveală recent, în urma unor percheziții informatice în telefonul studentului aflat după gratii. Anchetatorii au descoperit o convorbire din care ar fi reieșit că, la un moment dat, acesta ar fi fost interesat să cumpere o armă de foc.

Marocanul, suspect în dublul asasinat al studenților de la UMF, crede că își poate dovedi nevinovăția dacă e dus într-un singur loc

Săptămâna acesta, El Bourkadi a fost prezent în fața judecătorilor la Tribunalul Iași și a fost testat psihologic. Însă, o reconstituire a tragediei petrecute în luna noiembrie încă nu s-a efectuat, aspect subliniat de avocata studentului acuzat de uciderea celor doi tineri.
„Clientul meu a ținut pentru prima oară să ia cuvântul în fața judecătorilor. Ahmed Sami El Bourkadi a afirmat că și-ar fi dorit să fie dus din start la vilă, pentru a arăta ce a făcut el acolo. De asemenea, ar fi vrut să fi fost testat psihologic încă de la aducerea sa în Iași, din Roma, adică în luna decembrie a anului trecut. Mai mult, el și-a susținut în continuare nevinovăția, arătând că a mers la vila respectivă, dar că nu a comis crimele pentru care este cercetat”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit antena3.ro.

Părinții lui Ahmed îl cred nevinovat

Și părinții lui Ahmed Sami El Bourkad au dat declarații în fața procurorilor. Aceștia cred în nevinovăția fiului lor, despre care spun că le-au făcut niciodată probleme. „Am discutat cu Sami și ne-a spus că este nevinovat, nu a avut nimic de-a face cu situația aceasta. Inițial, noi am aflat despre situație de pe Internet. Vreau să subliniez faptul că Sami nu ne-a creat niciodată necazuri, probleme. El s-a născut în Canada, a studiat acolo, nu a făcut probleme nici la școală, nici acasă, în familie”, a declarat tatăl lui, de profesie medic cardiolog, pentru bzi.ro.

Crima care a îngrozit România

Youssef Jniyah (26 de ani) şi Ioana Vanesa Burlacu (24 de ani) locuiau, din luna noiembrie 2021, într-o vilă închiriată în cartierul Moara de Vânt, unde au fost găsiți decedați, la mijlocul lunii decembrie. Cei doi studenți au avut o moarte extrem de violentă, având corpurile ciopârțite: ea a fost tăiată de 33 de ori, iar îl el a fost înfipt cuțitul de 17 ori. Principalul suspect este canadianul de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, și el student la medicină la UMF Iași. Acesta se află în arest de la jumătatea lunii decembrie, de când a fost depistat în Roma, Italia, unde se afla într-un city break împreună cu iubita lui.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre