Simona Ionescu / Redactor Șef

Demisie de răsunet la BBC. Motivul e plecat de la un interviu cu prințesa Diana

Demisie de răsunet la BBC. Motivul e plecat de la un interviu cu prințesa Diana
Martin Bashir, care este în mijlocul unei investigații privind faimosul interviu cu Diana, și-a dat demisia de la postul BBC. Care este motivul invocat.

Demisie de răsunet la BBC. Motivul e plecat de la un interviu cu prințesa Diana.

Martin Henry Bashir este un jurnalist britanic și prezentator de știri. El a ajuns în televiziunea britanică și este cunoscut peste tot în lume pentru interviul său de la BBC cu Diana, prințesa de Wales și pentru documentarul său „Fly-on-the-wall” cu Michael Jackson, de pe ITV. Fratele prințesei, Earl Spencer, a pretins că Bashir i-ar fi arătat Dianei documente financiare false și că a mințit în legătură cu membrii familiei regale, pentru a avea acces la ea. În urma acuzațiilor, a fost pornită o anchetă. Acum, Martin Bashir și-a dat demisia din BBC. 

Vestea vine în condițiile în care o anchetă condusă de Lord Dyson (77 de ani), fost judecător, caută să descopere modul în care BBC și jurnalistul Bashir au convins-o pe Prințesa Diana să facă mărturisiri în celebrul interviu, difuzat în toată lumea. Reluarea acestei investigații a avut ca punct de pornire o sesizarea a fratelui Lady Di,  Earl Spencer – care a cerut o anchetă cu privire la „necinstea pură” a jurnalistului.

Martin Bashir și-a dat demisia de la BBC. Ar avea probleme de sănătate 

Martin Bashir și-a dat demisia de la BBC

Conform informațiilor, Bashir ar fi plecat de la BBC din cauza unor probleme de sănătate. Jurnalistul în vârstă de 57 de ani, care era redactor religios la BBC, se afla în concediu medical din august 2020 după ce a contractat coronavirus după o operație cvadruplă de bypass cardiac.

Șeful de colectare a știrilor BBC, Jonathan Munro, a declarat personalului: „Martin Bashir a renunțat la poziția sa de editor de religie al BBC și părăsește corporația.

„Ne-a comunicat decizia luată luna trecută, chiar înainte de a fi readmis la spital pentru o altă intervenție chirurgicală pe inimă. Deși a fost supus unei intervenții chirurgicale majore spre sfârșitul anului trecut, el se confruntă cu unele probleme în curs de desfășurare și a decis să se concentreze asupra sănătății sale. Îi dorim o recuperare completă și rapidă”, au transmis reprezentanții postului. 

Foto: Facebook

Prințesa Diana, păcălită de jurnalistul care i-a luat interviu. Acuzația a produs scandal, la 25 de ani de la mărturisirile despre divorț

Bill și Melinda Gates, bârfiți la greu de miliardarii Forbes: „E subiect de conversație de ani buni”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre