Simona Ionescu / Redactor Șef

Mașina cu care circulă Vladimir Putin cântărește aproape șapte tone și are perdele de mătase

Mașina cu care circulă Vladimir Putin cântărește aproape șapte tone și are perdele de mătase
Când vine vorba de mașinile care îi poartă în toate colțurile lumii, președinții statelor nu fac rabat de la nimic. Iată cu ce se plimbă Vladimir Putin, dar și alți șefi de stat.

Cu ce mașină circula Joe Biden? Dar Klaus Iohannis sau Vladimir Putin? Veți rămâne surprinși.

Mașina cu care circulă Vladimir Putin cântărește aproape șapte tone și are perdele de mătase

Cei mai puternici oameni ai lumii au la dispoziție cele mai șmechere mașini, în care aceștia au protecție suplimentară în fața oricăror amenințări, iar marca preferată de mai mulți președinți rămâne Mercedes-Benz, urmată de Rolls-Royce, Bentley, BMW sau Ford.

Aceste automobile sunt realizate doar pentru aceștia, neputând fi comandate de orice om de rând. Mercedes a ales și Klaus Iohannis, președintele Românii, care folosește o limuzină specială, blindată, care are și locuri unde gărzile de corp își pun armele. În acest automobil, Iohannis se poate uita la televizor, dar are parte și de masaj, dacă dorește.

Joe Biden are un Cadillac blindat

Și tot Mercedes preferă și Papa Francisc, papamobilul având în partea din spate o platformă supraînălțată, este înconjurată de pereți fabricați din sticlă antiglonț. Prețul este aproximativ 425.000 de dolari. Sursele spun că limuzina prezidențială care îl plimbă pe cel mai puternic om al lumii, Joe Biden este un Cadillac blindat, care cântărește zece tone.

Aceasta are ferestre antiglonț, uși groase de 20 de centimetri, internet și satelit, dar și un frigider unde se păstrează sânge compatibil cu grupa pe care o are președintele Americii, în caz de nevoie. Prețul unei astfel de frumuseți se ridică la peste 1,5 milioane de dolari.

12 milioane de dolari costă mașina regretatei Elisabetaa II-a

În ceea ce-l privește pe cel mai discutat om din lume, Vladimir Putin, liderul de la Kremlin merge în deplasările oficiale cu o mașină despre care sursele spun că a fost realizată la ordinul lui. Aurus cântărește aproape șapte tone și are, printre altele, perdele de mătase, dar și minifrigider cu pahare de cristal, „vede” pe timp de noapte, îl protejează împotriva atacurilor cu gaz și mai are o ieșire de urgență prin portbagaj. Mașina lui Putin rezistă la atacuri cu bombe, ba chiar și la scufundări.

Una dintre cele mai iubite femei din lume, regina Elisabeta a II-a s-a deplasat cu o limuzină Bentley, despre care se spune că e realizată dintr-un material rezistent la gloanțe. Mașina este rezistentă la explozii, iar prețul se ridică la 12 milioane de dolari.

Familia regală daneză are un automobil din 1958

Mașinile cele mai simple le are familia regală daneză, care se plimbă cu un Rolls-Royce Silver Wraith din 1958 sau șefii de stat din Chile și Uruguay, care folosesc un Ford Galaxie Cabrio din 1966 și un VW Beetle din 1987.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre