Maurice Munteanu fierbe! Imposibilitatea de a-și declara orientarea pe rețelele sociale l-a scos din minți

Mark Zuckerberg a început anul cu o serie de schimbări aplicate platformei Meta. În urmă cu aproape trei săptămâni, fondatorul Meta anunța că va relaxa cenzura pe rețelele sociale Instagram, Facebook și Threads.
„Ceea ce a început ca o mișcare de a fi mai incluzivi a fost din ce în ce mai folosit pentru a reduce la tăcere opiniile și pentru a exclude oamenii cu idei diferite, și s-a mers prea departe”, declara Zuckerberg, care anunța că mai mult conținut dăunător va apărea pe platformele sociale ca urmare a modificărilor în moderarea conținutului.
După ce a anunțat relaxarea cenzurii pe platforma Meta, Mark Zuckerberg a mai făcut un gest care i-a atras comentarii critice, inclusiv din partea lui Maurice Munteanu.
„Temele „trans” și „non-binare”, care aveau scheme de culori care se potriveau cu steagurile de mândrie LGBT au fost eliminate. Alte teme de pe Facebook Messenger includ unele pentru Minecraft și Squid Game.
De asemenea, criticii susțin că noile politici Meta vor permite manifestarea urii față de comunitatea LGBTQ+ și permiterea utilizatorilor să numească persoanele queer „bolnavi mintal”.
View this post on Instagram
Printre cei supărați de această schimbare se numără și Maurice Munteanu, care susține că întreaga comunitate LGBTQ+, din care face și el parte, este în pericol.
„Acesta e doar începutul dictaturii & finalul democrației în America. Comunitatea LGBTQ+ este în pericol și, cu infinită tristețe, remarc cum teme programate se reîntorc, fix ca în anul de grație 1933”, a scris Maurice Munteanu pe Instagram, în dreptul unei poze în care se anunța eliminarea temelor din Facebook Messenger.
Meta a lansat temele despre care vorbește Maurice Munteanu în 2021 și 2022 ca parte a celebrării Lunii Pride. Schimbarea a provocat „haos total”, conform conversațiilor interne din compania Meta, iar mai mulți angajați și-ar fi luat concediu medical, declarând că sunt „LGBTQ+ și bolnavi mintal”.
Un fir de discuție pe platforma internă de lucru a Meta ar fi avut câteva sute de comentarii, dintre care unele cereau consiliului de administrație să explice „cum s-a luat decizia de a actualiza politica, mai ales având în vedere că aceasta nu reflectă niciun consens științific general”.
Un membru al echipei de politici de la Meta ar fi răspuns spunând că „valorile noastre de bază nu s-au schimbat”, adăugând: „Modificările aduse politicii noastre privind comportamentul instigator la ură urmăresc să elimine extinderea misiunii care a făcut ca regulile noastre să devină prea restrictive și prea predispuse la aplicare excesivă.
Reafirmarea valorii noastre de bază privind libertatea de exprimare înseamnă că este posibil să vedem conținut pe platformele noastre pe care oamenii îl consideră ofensator”.
La postarea lui Maurice Munteanu a reacționat și Romina Gingașu, românca în vârstă de 32 de ani, căsătorită cu Piero Ferrari, 77 de ani, fiul nelegitim al lui Enzo Ferrari.
„În Europa, D&I este inclus în raportul de sustainability. Deci orice se întâmplă la ei, nu ne va afecta prea curând. Pentru că noi avem identitate! Noi știm cine suntem și ce valori avem. ❤️ I am next to all D&I community și cred că este o inițiativă bună care, în timp, ne-a apropiat, nu ne-a îndepărtat așa cum vor să o facă acum.
Nu ne întoarcem într-o societate fără echități. Progresul astăzi este fragil, trebuie să rămânem uniți și să demonstrăm că diversitatea este puterea noastră, nu slăbiciunea. Mulțumim @maurice_munteanu pentru vocea ta ❤️🙏”, a comentat Romina Gingașu la postarea lui Maurice Munteanu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook