Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle a povestit cum a fost abuzată de public

Meghan Markle a povestit cum a fost abuzată de public
Ducesa de Sussex a fost invitată la o conferință cu ocazia Zilei femeii, prilej cu care a atins, din nou, subiectul hărțuirii pe rețelele sociale. Meghan Markle a fost susținută din public de către soțul ei, prințul Harry.

Ducii de Sussex își văd de viață peste ocean și par neperturbați de toate problemele de sănătate actuală din familia regală. Ba chiar presa britanică speculează că ducii înstrăinați ar vrea să angajeze un departament de relații publice care să îi ajute la repararea imaginii lor în Marea Britanie.

 

Presa a criticat-o deseori pe Megan, de-a lungul anilor. Pe bună dreptate. Foto: The Sun UK

Mișcarea nu e văzută cu ochi buni, întrucât specialiștii au declarat constant că Harry și Meghan ”nu sunt recunoscuți a fi oamenii care să asculte sfaturile altora”, astfel că șansele lor de a găsi un profesionist pentru această misiune ar fi minime. 

De Ziua Femeii, ducesa se declară o victimă a presei și a familiei regale, dar și a fanilor de pe net

Până să se gândească însă la cum să cucerească publicul englez, Meghan și Harry au o serie de obligații de îndeplinit peste ocean, acolo unde locuiesc de ceva ani alături de cei doi copii ai lor, Archie și Lilibet. Recent, Meghan Markle a fost invitată ca și vorbitor la festivalul anual SXSW din Austin, Texas, cu ocazia la Zilei Internaţionale a Femeii. 

Meghan se ferește de rețelele sociale. Spune că a fost hărțuită 

În cadrul conferinței, soția lui Harry a vorbit din nou despre cum a fost hărțuită și abuzată pe internet, chiar și atunci când era însărcinată cu Archie, dar și ulterior cu Lilibet. Prințul Harry se afla și el în public, urmărind discursul din primul rând: „Cea mai mare parte a agresiunii şi abuzurilor pe care le-am experimentat pe reţelele sociale şi online a fost atunci când eram însărcinată cu Archie şi cu Lili”, a explicat actrița din ”Suits”. 

Meghan a mai menționat și că toxicitatea de pe rețelele sociale este crudă: „Te gândești la asta și încerci să înțelegi de ce oamenii sunt atât de plini de ură. Nu e vorba doar de răutate, e cruzime. De ce ai face asta unei femei însărcinate sau unei mame? Este un moment atât de sensibil și sacru”, a continuat soția lui Harry. 

Soția lui Harry, tendințe suicidare din cauza presei

Ea a adăugat: „Ai putea să cedezi, sau aproape să cedezi, la cât de dureros este. Sau poate pentru că eram însărcinată, instinctul mamiferului intervine pur și simplu să faci tot ce poți pentru a-ți proteja copilul și, ca rezultat, să te protejezi și pe tine însuți”, a mărturisit ducesa. 

Nu e prima dată când spune că lumea o hărțuiește

Meghan nu este la prima mărturisire de acest gen. În 2021, soția lui Harry a făcut dezvăluiri explozive în cadrul interviului cu Oprah Winfrey, când a acuzat membri ai familiei regale de rasism la adresa fiului ei Archie. Tot atunci, actrița din ”Suits” a a mărturisit că a avut gânduri suicidare din cauza presei, dar familia regală nu i-a permis să primească ajutor în acele momente dificile pentru sănătatea sa mintală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre