Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle, un ultim omagiu adresat reginei. Mașina care a dus sicriul Suveranei la Castelul Windsor a fost proiectată de Majestatea Sa

Meghan Markle, un ultim omagiu adresat reginei. Mașina care a dus sicriul Suveranei la Castelul Windsor a fost proiectată de Majestatea Sa
Regina Elisabeta a II-a a fost condusă astăzi pe ultimul drum. 19 septembrie rămâne o zi neagră în istoria omenirii.

Mii de oameni din întreaga lume, dar şi lideri au fost alături de regina Elisabeta înainte de a fi înmormântată.

Meghan Markle, un ultim omagiu adresat reginei. Mașina care a dus sicriul Suveranei la Castelul Windsor a fost proiectată de Majestatea Sa

Pentru înmormântare reginei, Meghan Markle a ales să poarte o pereche de cercei cu perle care au o semnificație cu totul și cu totul specială. În primul rând, pentru că au fost dăruiți de Suverană. De asemenea, potrivit tradiției Casei Regale, încă de pe vremea reginei Victoria, perlele vor fi purtate în timpul perioadei de doliu.

“Tradiția regală de a purta perle pentru doliu datează de la regina Victoria, care a fost atât de copleșită de durere când a murit prințul Albert, încât nu a purtat nimic altceva decât negru pentru tot restul vieții sale”, a declarat un bijutier britanic de la Steven Stone, pentru Page Six Style.

Ce semnifică florile de pe sicriul reginei

Cât privește florile care au fost așezate pe sicriul reginei, și acestea conțin un mesaj simbolic. Regele Charles a decis ca florile din care a fost făcută coroana să fie aceleași pe care Elisabeta le-a avut când s-a căsătorit cu Prințul Philip, spune un mesaj al Familiei Regale Britanice. De asemenea, au fost folosite și flori ce au fost tăiate din grădinile regale, unde Elisabeta obișnuia să se plimbe în timpul vieții.

“Cu iubire si amintire eternă, cu loialitate, Charles R.”

“La cererea Regelui, coroana conține frunze de rozmarin, stejar englezesc și mirt (tăiate dintr-o plantă crescută din mirt din buchetul de nuntă al Reginei) și flori, în nuanțe de auriu, roz și burgundia intensă, cu atingeri de alb, tăiate din grădinile reședințelor regale”, au afirmat regalitățile din Anglia.

Pe coroana de flori, Charles a scris și un bilet: “Cu iubire si amintire eternă, cu loialitate, Charles R.” Interesant este faptul că mașina în care a fost pus sicriul care urmează să ajungă la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, a fost proiectată chiar de Majestatea Sa. Automobilul a fost conceput ca să pună să scoată sicriul cât mai mult în evidență.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre