Simona Ionescu / Redactor Șef

Mercenarii sunt în alertă. S-a anunțat prima „ofertă” pentru eliminarea lui Putin. „Mort sau viu”

Mercenarii sunt în alertă. S-a anunțat prima „ofertă” pentru eliminarea lui Putin. „Mort sau viu”
Sătul de nenorocirea care se întâmplă în Ucraina, un afacerist rus a pus preț pe capul liderului Kremlinului.

La 25 de ani a fost cel mai bogat om din Rusia, dar are o istorie turbulentă cu guvernul țării sale. Ce vrea să facă acum un afacerist celebru.

S-a pus prima recompensă pe capul lui Vladimir Putin: 1.000.000 $. „Mort sau viu”

Potrivit Jerusalem Post, cu doar câteva zile în urmă, antreprenorul rus Alex Konanykhin a făcut o postare pe contul său de socializare care a uimit omenirea. Oferă o recompensă de 1.000.000 de dolari celui care-l arestează pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei

„Promit să platesc 1.000.000 de dolari ofițerului (ofițerilor) care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca și criminal de război conform legilor rusești și internaționale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn. „Putin nu este președintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a unor clădiri de apartamente din Rusia. Apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și prin uciderea oponenților săi”.

În calitate de etnic rus și cetățean rus, consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut în continuare Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista atacului Ordei lui Putin”, a spus omul de afaceri. Totodată, antreprenorul a pus și o fotografie a lui Putin, la care a adăugat cuvintele:  „Wanted: Mort sau viu. Vladimir Putin pentru crimă în masă”.

Ce nenorociri i-au făcut rușii lui Konanykhin

Potrivit unui articol din 1996 din The Washington Post, afaceristul care vrea să pună stop războiului din Ucraina este absolventul Institutului de Fizică și Tehnică din Moscova. Acesta și-a deschis inițial o cooperativă studențească de construcții, apoi s-a extins în domeniul bancar, acțiuni și imobiliare.

I-a mers atât de bine încât ajunsese la doar 25 de ani să aibă peste 100 de firme, iar în 1992 valoarea estimată pentru firmele sale era de 300 milioane de dolari. De altfel, în acea perioadă a făcut parte din delegația lui Boris Elțîn, președintele Rusiei din acel moment, care a mers la Washington.

Amenințările lui Elțîn

Konanykhin și soția sa au fost arestați în 1996 când locuiau în SUA, pe motiv de încălcare a condițiilor vizelor americane. Povestea a început după ce rușii au spus că ar fi deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusă de Schimb din Moscova. În timpul procesului, Konanykhin a declarat că actele de violență îndreptate asupra lui de ruși, ba chiar și ale lui Elțîn, l-au făcut să fugă în Republica Cehă și apoi la New York. În final, a fost eliberat și a primit azil politic.

Când credea că totul s-a terminat, i s-a revocat azilul și a fost la un pas ca el și soția să fie deportați, dar în 2007 a primit din nou azil.

Sursă foto: aktual24

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre