Simona Ionescu / Redactor Șef

Urmează Met Gala 2024. Tot ce trebuie să știți despre evenimentul anului

Urmează Met Gala 2024. Tot ce trebuie să știți despre evenimentul anului
În fiecare primă zi de luni din mai, Muzeul Metropolitan de Arte  din New York găzduia cele mai vânate vedete sub acoperișul său. De-a lungul anilor, evenimentul a fost martorul unor momente iconice care au rămas adânc înrădăcinate în istoria modei. Anul acesta petrecerea s-a decalat.

Pentru gala din acest an, Muzeul Metropolitan a pregătit o expoziție intitulată „Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, care va relata povestea unei selecții de piese preluate din colecția permanentă a Institutului de Costume. Vogue dezvăluie toate detaliile cunoscute despre eveniment. Decalată cu aproape o săptămână față de data tradițională, Gala Met 2024 din acest an va avea loc pe 6 mai, la Metropolitan Museum of Art din New York.

Puteți urmări live intrarea covorul roșu al Met Gala 2024 în noaptea de luni, 6 mai, spre marți, 7 mai 2024, începând cu miezul nopții. Un flux live va fi difuzat pe site-ul Vogue France și într-un articol dedicat evenimentului. Timp de câteva ore, gazda de pe covorul roșu va fi actrița Gwendoline Christie, de producătoarea și actrița La La Anthony, modelul Ashley Graham și de Emma Chamberlain în calitate de corespondenți speciali.

Tema Met Gala 2024 din acest an este „Le Jardin du temps” (Grpdina Timpului), în ton cu expoziția, „Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” (Frumuseți adormite).

400 de ani de modă readuși la viață la Muzeul Metropolitan

Noua expoziție a Institutului de Costume intitulată „Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” va fi sărbătorită la Met Gala 2024, prin prezentarea unei selecții de piese împrumutate din colecția sa permanentă. Rareori văzute îmbrăcate, aceste piese sunt adevărate bijuterii ale istoriei modei, ale căror origini se întind din epoca victoriană până în prezent.

De la o rochie de bal datând din 1877 până la ilustrele creații concepute de case emblematice precum Dior sau Schiaparelli, 400 de ani de modă vor fi dezvăluiți prin tehnologia de ultimă oră care ne va permite să apreciem îndeaproape istoria acestor lucrări, mai arată sursa citată.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

Max Hollein, directorul francez al Met a declarat: „Această expoziție inovatoare va împinge limitele imaginației noastre și ne va invita să descoperim numeroasele fațete ale unei lucrări, să aflăm mai multe despre istoria sa și, în cele din urmă, să-i apreciem mai bine frumusețea”.

Cine va prezida ceremonia din acest an

Ceremonia Met Gala 2024 va fi prezidată de către actrița Gwendoline Christie, producătoarea și actrița La La Anthony, modelul Ashley Graham și Emma Chamberlain, care vor fi corespondenți speciali ai evenimentului. Acestea vor fi responsabile de primirea vedetelor pe covorul roșu și de interviurile cu celebritățile prezente la gală.

Totodată, anul acesta, Jennifer Lopez, Bad Bunny, Zendaya, Chris Hemsworth și Anna Wintour vor co-prezida Met Gala 2024. Întreg mapamondul e curios să vadă ce ținute au ales vedetele pentru cea mai importantă noapte a primăverii. Privind în urmă, la ținutele anilor precedenți alese de vedete, nu putem decât să anticipăm că vor fi cu adevărat spectaculoase.

Anul trecut, Bad Bunny a deschis noi perspective în moda de eveniment, apărând într-un costum Jacquemus cu impulsuri androgine. La rândul ei, Zendaya continuă să fie aclamată pentru flerul ei de neegalat în modă. de fiecare dată atrage toate privirile pe covorul roșu, cu ținute care impresionează de la una la alta.

Care este codul vestimentar pentru Met Gala 2024

Codul vestimentar din acest an, „Le Jardin du temps”, este inspirat de povestirea cu același nume din 1962 a lui J.G. Ballard, combinată într-o utopie a artei și frumuseții. Un univers pe care invitații vor trebui să îl transcrie pe covorul roșu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Dacă desfășurarea evenimentului rămâne strict confidențială dincolo de covorul roșu, invitații ignoră uneori politica de a participa fără telefon și dezvăluie instantanee fotografice, prin care putem arunca o privire asupra spectacolelor care au loc la fiecare Met Gala, interpretate de cele mai emblematice figuri din muzică (de exemplu Rihanna sau Justin Bieber, ca să dăm numai două exemple).

Cine sunt invitații la Met Gala?

Și lista invitaților evenimentului este ținută secretă până în ziua premergătoare galei. Ceea ce știm însă e că vom putea număra printre invitați cele mai căutate personalități de pe planetă, care pozează adesea pe covorul roșu alături de designerii care și-au imaginat ținutele pe care acestea le îmbracă.

Între duo-uri iconice și look-uri emblematice, Muzeul Metropolitan devine scena pentru un spectacol de modă de neuitat, pentru o seară. Anul trecut, de exemplu, Rihanna a făcut furori într-un look Valentino, care a adus un omagiu ilustrului designer Karl Lagerfeld, în jurul căruia s-a învârtit tema Met Gala 2023.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre