Simona Ionescu / Redactor Șef

Mesaje politice la Met Gala. Rochii care spun multe

Mesaje politice la Met Gala. Rochii care spun multe
Nu mai este o noutate: defilarea vedetelor pe covorul roșu la evenimente importante purtând ținute cu semnificații ascunse a devenit una dintre distracțiile preferate ale vedetelor, în ultimii ani. Și, la urma urmei, de ce nu? Fotografii, ei sunt deja acolo, gata să transmită mesajele mai departe.

Mesaje politice la Met Gala, iată ceva la care lumea chiar se aștepta. Gala Met, dintre toate evenimentele mondene, este momentul în care stelele se pot răsfăța cu adevărat și se pot exprima liber. Și, prin urmare, în acest an, mesajele nu au lipsit.

Tema ediției 2021 a fost „În America: un Lexicon al modei”.  Prin urmare, participanții au fost invitați să se îmbrace în omagierea modei americane. Egalitatea de gen, lumea LGBT +, politica, toate s-au regăsit. În timp ce internauții încă încearcă să înțeleagă ținuta complet neagră și cu fața acoperită, Balenciaga, purtată de Kim Kardashian, alte vedete s-au exprimat direct.

Mesaje politice la Met Gala

Să începem cu Cara Delevigne care a vrut să transmită un mesaj foarte specific, care nu lasă nicio îndoială. Scrisă cu litere mari roșii pe alb pe o vesta antiglonț este expresia „Peg Patriarhia” și nu mai este nimic de adăugat.

Aspectul este opera Mariei Grazia Chiuri pentru Dior și recunoaștem stilul tricourilor din 2016 cu cuvintele „Toți ar trebui să fim feministe” și cămașa din 2018 pe care scria „De ce nu au existat femei mari artiste?” întotdeauna în sprijinul egalității de gen. Feminismul este cu siguranță o bătălie mereu prezentă – și Cara Delevigne crede cu adevărat în asta.

Manifeste pentru egalitate

Același lucru este valabil și pentru congresmana Carolyn Maloney, a cărei rochie este un adevărat manifest pentru egalitatea de gen.

A ales culorile sufragetelor (alb, violet și auriu), cuvintele „Drepturi egale pentru femei” și o geantă cu expresia „ERA DA”, cu referire la Amendamentul privind drepturile egale care propune garantarea drepturilor egale cetățenilor fără nicio distincție de sex și care nu a fost încă ratificat în toate statele.

Tot roșu pe alb la Met, o altă frază a atras și atenția, de data aceasta tipărită pe rochia Alexandriei Ocasio-Cortez: „Impozitează-i pe bogați”.

Ea își continuă luptele politice în fiecare zi și a explicat alegerea rochiei astfel: „Mesajul este mesajul. Acum este timpul pentru îngrijirea copiilor, îngrijirea sănătății și acțiunea pentru climă pentru toți. Impozităm pe cei bogați”.

„In gay we trust”

Atât Naomi Osaka, cât și rapperul Sweetie au ales în schimb să refuze tema ca un tribut adus originilor lor pentru a reaminti lumii și americanilor caracterul multi-etnic al SUA și minoritățile încă discriminate.

Tenismena Naomi Osaka în Louis Vuitton și-a sărbătorit originile japoneze și haitiene într-o revoltă de culori contrastante, în timp ce Sweetie a ales o rochie Christian Cowan drapată cu steagul Black American Heritage și steagul filipinez. „Asta mă face să fiu americană”, a spus ea la E! Știri.

În cele din urmă, nu au lipsit referințele la comunitățile LGBT + – așa cum ar trebui să fie într-o țară în care discriminarea bazată pe orientarea sexuală și identitatea de gen este încă prea prezentă. Artistul David Wojnarovicz a brodat silueta a doi bărbați care se sărutau pe rochia LOEWE a lui Dan Levy.

„În loc să ne hrănim cu un mesaj de ură, am vrut să sărbătorim dragostea și vizibilitatea stranie”, a scris el pe Instagram. Actorul și regizorul au adăugat: „În această seară sărbătorim rezistența, dragostea și bucuria comunității”.

De asemenea, vedeta fotbalului Megan Rapinoe a arătat uimitoare la Met Gala, îmbrăcată într-un costum Sergio Hudson. De mătase, roșu strălucitor, asociat cu o cămașă albastră stea albă, cu un semn clar la steagul american. Pentru a completa aspectul, o geantă cu mesaj. „În gay avem încredere”, scria pe ea. Asta pentru a urmări sintagma „În Dumnezeu avem încredere” din deviza națională a Statelor Unite ale Americii.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre