Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteo pentru prima lună a primăverii. Specialiștii ne spun de ce temperaturi vom avea parte în Martie

Meteo pentru prima lună a primăverii. Specialiștii ne spun de ce temperaturi vom avea parte în Martie
Potrivit informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie în următoarele două săptămâni scăpăm de ninsori și viscole.

Între 27 februarie – 12 martie 2023, vom avea temperaturi specifice perioadei. De 1 martie și 8 martie, ne vom putea relaxa cu o plimbare.

Se încălzește vremea în Banat

Primăvara vine cu vești bune pentru locuitorii Banatului, care vor avea temperaturi normale acestei perioade, medii între 6 și 10 grade. Vor mai oscila temperaturile diurne, dar între 8-12 martie, vremea se va încălzi. Noaptea însă rămâne frig, temperaturile încadrându-se între -2 și 2 grade.

Precipitații vor mai fi local și temporar. Vremea va fi asemănătoare și în Crișana, unde valorile diurne pot atinge 9 grade și între 8-12 martie se va încălzi. Și în această zonă a țării noaptea regimul termic va fi între -3 și 0 grade.

Posibilă încălzire și în Transilvania

Apropiate de normalul perioadei vor fi temperaturile și în Transilvania, unde media maximelor va fi între 4-8 grade, dar spre sfârșitul perioadei se poate încălzi. Noaptea se va instala înghețul, iar temperaturile vor fi între -5 și 0 grade. Ploile vor avea un caracter temporar în perioada 5 – 12 martie.

În Maramureș, temperaturile vor oscila între 4-7 grade, iar minimele se vor situa între -5 și 0 grade. Mai frig va fi în nopțile dintre 1-3 martie. În ceea ce privește ploile, se vor instala temporar după data de 4 martie, până la finalul intervalului de referință.

Vreme rece în Moldova

Cei din Moldova vor mai tremura până în jurul datei de 2 martie, când temperaturile vor avea o medie de 2-4 grade. După această dată, vremea se va încălzi și media maximelor va fi cuprinsă între 5-9 grade. Nopțile se vor păstra reci, cu temperaturi între -4 și 0 grade, dar e posibil să fie și mai frig.

Temporar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, va ploua temporar. În prima săptămână a lunii martie, până spre data de 3 martie, în Dobrogea vor fi temperaturi apropiate de cele normale perioadei, cu medii cuprinse între 5-7 grade. În următoarea săptămână se va mai încălzi, iar temperaturile vor oscila între 8-10 grade.

Noaptea vor fi între 1 și 4 grade, mai frig în perioada 2-4 martie. Precipitațiile vor fi slabe și se vor instala mai ales în perioada 27 februarie – 2 martie, dar și între 6 și 12 martie.

Vreme frumoasă în Muntenia în a doua săăptămână a lunii martie

În Muntenia, până spre 3 martie, temperaturile vor fi de 5-6 grade, iar în a doua săptămână se va încălzi și vor fi între 8-10 grade. Precipitații slabe și doar temporar. Vreme bune și în Oltenia, unde până în jurul datei de 3 martie regimul termic va avea medii între 4-7 grade. După această dată, temperaturile vor crește și vor ajunge chiar și la 10 grade. Nopțile vor fi destul de friguroase, cu temperaturi între -1 și 1 grad. Precipitațiile vor fi local și temporar, slabe cantitativ.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre