Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au anunțat când plouă în România. Europa e împărțită între furtuni și temperaturi greu de suportat

Meteorologii au anunțat când plouă în România. Europa e împărțită între furtuni și temperaturi greu de suportat
În următoarea perioadă, România se confruntă cu caniculă, iar ploile se vor lăsa așteptate. Jumătate din Europa însă se confruntă cu vijelii de neimaginat.

Potrivit meteorologilor, în România sunt așteptate ploi undeva spre finalul lunii iulie. Temperaturi foarte mari sunt și în Europa, iar în Las Vegas acestea au ajuns la recordul de 48,9 grade Celsius.

Săptămâna 10 – 15 iulie

În perioada cuprinsă între 10-15 iulie românii vor suporta temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite. Cât privește ploile, acestea încă nu vor să-și facă apariția.

Săptămâna 15 – 22 iulie

Nu se va schimba cu mult situația nici în perioada 15-22 iulie, pentru că va persista canicula, mai ales în zonele din sudul țării. Ploile se lasă încă așteptate.

Săptămâna 22 – 29 iulie

Tot caniculă va fi și săptămâna 22-29 iulie, când se vor topi de căldură mai ales persoanele din regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în partea de nord-vest și sud-vest.

Săptămâna 29 iulie – 5 august

Europa, împărțită între incendii și furtuni

Tot locuitorii din sud vor suporta cele mai ridicate temperaturi între 29 iulie – 5 august, dar va fi foarte cald în toată România. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, vor fi apropiate de cele normale.

Uraganul Beryl a făcut dezastru

Uraganul Beryl s-a dezlănțuit cu ploi abundente și vânturi puternice de-a lungul coastei texane, întrerupând alimentarea cu energie electrică a peste 2,7 milioane de locuințe și întreprinderi. Străzile au fost inundate, iar autoritățile au făcut eforturi să-i salveze pe locuitorii blocați.

La rândul lor, grecii s-au confruntat cu incendii. La doar câteva săptămâni după incendiile din Paphos, turiștii au descris scene „apocaliptice” după ce au izbucnit alte incendii pe insulele Kos, Chios și Creta.

Nici în Turcia nu e situația prea bună, pentru că viiturile au distrus tot ce au găsit în calea lor. 18 incendii din care unul uriaș au avut loc în California, iar în Las Vegas s-a înregistrat un record de 48,9 grade Celsius. Călduri sufocante sunt și în Japonia, unde șase persoane au murit de la insolație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre