Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Douglas în doliu. A pierdut o ființă dragă

Michael Douglas în doliu. A pierdut o ființă dragă
Mama vitregă a lui Michael Douglas, soția tatălui său din 1960 și până la decesul lui anul trecut, s-a stins din viață. Anne Douglas, văduva lui Kirk Douglas, a murit la vârsta de 102 ani. 

Michael Douglas și întreaga lui familie o plâng pe Anne pentru că au simțit-o mereu ca pe o mamă adevărată. Ea a stat lângă Kirk timp de 66 de ani și i-a crescut împreună copiii, nepoții și strănepoții.

Anne Douglas a murit liniștită, joi seara, la casa ei din Beverly Hills, California, acolo  unde a locuit cu celebrul actor Kirk Douglas o viață întreagă. Avea 102 ani.

Moartea ei vine la puțin peste un an după ce legenda hollywoodiană Kirk a murit la vârsta de 103 ani, în 5 februarie 2020.

Anne Douglas, fotografiată în 2020, la vârsta de 101 ani

Michael Douglas i-a adus un omagiu lui Anne. Tot el a spus presei: „Anne a fost mai mult decât o mamă vitregă și niciodată„ rea ”. Ea a scos la iveală cele mai bune lucruri din noi, în special din tatăl nostru. Tata nu ar fi avut niciodată cariera pe care a făcut-o fără sprijinul și parteneriatul Annei. Catherine și cu mine și copiii o adoram; ea va fi mereu în inimile noastre”.

Cine  a fost Anne Douglas

Născută Hannelore Marx la 23 aprilie 1919 la Hanovra, Germania, într-o mamă socialistă și tatăl proprietarului unui magazin textil, s-a mutat în Elveția în tinerețe pentru a urma un internat.

S-a căsătorit cu primul ei soț Albert Buydens și cei doi au fugit la Paris în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a scăpa de naziști.

Vorbea fluent limba germană, engleză, franceză și italiană, abilitate care i-a deschis drum spre lunga carieră în industria cinematografică. Ea a primit mai întâi un loc de muncă scriind subtitrări în limba germană pentru filme, înainte de a produce un program NBC numit „Paris Cavalcade of Fashion” în 1948.

Apoi, Anne l-a cunoscut pe Kirk în platoul Act of Love din Paris, în 1953, când el a jucat în film și ea făcea publicitate pentru el. Cuplul a dezvăluit ulterior în cartea lor comună din 2017 „Kirk și Anne: scrisori de dragoste, râs și o viață la Hollywood” că ea a stimulat avansurile actorului la început.

La acea vreme, ea era încă căsătorită cu Buydens, iar acesta era logodit cu actrița italiană Pier Angeli.

Kirk Douglas i-a oferit un loc de muncă ca asistent al său, dar ea a refuzat, înainte de a accepta în cele din urmă să lucreze cu el, precizând că va fi „strict de afaceri”.

Relația lor a înflorit curând.

Anne Douglas și Kirk, împreună timp de 66 de ani

„Am vorbit ore întregi și am avut un sentiment ciudat în inima mea că aș putea să mă îndrăgostesc de acest om”, a scris Anne în cartea lor.

„Nu am vrut pentru că văzusem prea multe tinere intrând în relații intense cu vedete de film – Dean Martin, Marlon Brando, Cary Grant… Apoi filmul s-a încheiat și bărbații s-au întors la soțiile și familiile lor”.

Totuși, un an mai târziu de când s-au cunoscut, Anne și Kirk s-au căsătorit în Las Vegas și au avut doi fii, Peter, născut în 1955, și Eric, născut în 1958.

Eric a continuat să devină actor și comediant de rezervă, dar a murit tragic de o supradoză accidentală de droguri în 2004, la vârsta de 46 de ani.

Peter este un producător de televiziune și film care a câștigat un Emmy  pentru Drama remarcabilă sau Comedie specială pentru Moștenirea vântului în 1988.

Michael Douglas, fiul lui Kirk din prima căsătorie, nu mai are nevoie de nicio prezentare. E prea celebru în lumea cinematografiei.

Anne Douglas a avut o carieră îndelungată în industria divertismentului, ca producător pentru regizorul John Huston, publicist la Cannes. Apoi a devenit președinte al companiei de producție Kirk, scrie Daily Mail. A fost bine cunoscută și pentru munca sa de filantropie, inclusiv înființarea Centrului Anne Douglas pentru femei la Misiunea Los Angeles. Era și cofondatoarea Fundației Douglas alături de soțul ei.

Foto: Instagram

Răzvan Cuc, casă nouă în Primăverii. Când era ministrul Transporturilor n-a reușit nici măcar cu bordurile!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre