Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Schumacher și familia, amenințați cu dosare secrete. S-a lăsat cu arestări

Michael Schumacher și familia, amenințați cu dosare secrete. S-a lăsat cu arestări
Michael Schumacher și familia sa se confruntă cu noi probleme, care implică o serie de dosare pe care aceștia le-ar vrea secrete, departe de ochii publicului. Poliția a intervenit și s-a lăsat cu arestări.

Michael Schumacher a avut accidentul la ski în 2013, iar de când familia l-a externat din spital în 2014 și l-a dus la casa din Elveția, starea sănătății fostului pilot e Formula 1 a rămas un mister. Nimeni nu știe exact, nici măcar azi, la 10 ani distanță, ce s-a ales de Schumacher. Dorința de intimitate a familiei pilotului a fost speculată recent, căci Schumacher și familia au fost șantajați cu câteva dosare secrete pe care nu le-ar vrea publicate. 

Doi bărbați, tată și fiu, în vârstă de 53 respectiv 30 de ani, au profitat de dorința pentru intimitate a lui Schumacher și a familiei și i-au șantajat pe aceștia. Bărbații, care erau din orașul german Wuppertal, au transmis angajaților familiei că se află în posesia unor fișiere cu informații sensibile, pe care Schumacher nu le-ar vrea publicate. 

Au cerut milioane de euro contra informațiilor secrete 

Conform anchetatorilor, bărbații au trimis și dovezi familiei, însă nu se știe ce se afla în acele documente. Suspecții au pretins că dacă nu vor fi plătiți cu câteva milioane de euro, vor publica toate fișierele pe internet, mai exact pe darkweb (n.r. partea ascunsă a internetului). 

Din 2014, de când a fost dus la casa din Elveția, nu se mai știe nimic de legendarul pilot de Formula 1

Familia pilotului nu a cedat însă șantajului și a apelat la poliție, care i-a și arestat pe cei doi bărbați în urmă cu o săptămână. Numele celor doi nu au fost divulgate, însă procurorii au transmis că aceștia riscă amendă sau până la 5 ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați. 

Polițiștii au verificat mai multe proprietăți pentru a-i prinde 

Pentru a-i prinde pe cei doi, polițiștii au verificat mai mult de opt proprietăți, inclusiv casele principale în care locuiau bărbații. La final, au confiscat mai multe unități de stocare a datelor, însă nu a fost dezvăluit conținutul acestora. Poliția germană a fost informată de către autoritățile elvețiene de caz și așa au ajuns să îi prindă pe șantajiști. 

Familia lui Schumacher a câștigat luna trecută un proces împotriva unei reviste tabloide germane care a publicat un interviu fals cu fostul pilot de curse german, în vârstă de 55 de ani. Revista Die Aktuelle a susținut în aprilie 2023 că a avut un interviu cu legenda Formula 1, dar articolul conținea de fapt citate generate de inteligența artificială. Tabloidul german Bild a raportat că familia lui Schumacher a primit despăgubiri de 200.000 de euro pentru această afirmație.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre