Simona Ionescu / Redactor Șef

Mick, fiul lui Michael Schumacher, s-a izbit cu mașina de un perete, la 270 km/h. Minunea însă s-a produs

Mick, fiul lui Michael Schumacher, s-a izbit cu mașina de un perete, la 270 km/h. Minunea însă s-a produs
În cursa de ieri pentru calificările la GP Arabia Saudită, pilotul de Formula 1 Mick Schumacher a suferit un accident îngrozitor.

Tânărul șofer german s-a izbit de perete cu 270 de km/h la ieșirea de pe Turnul 12 din Jeddah. Mașina lui s-a rupt în bucăți și emoțiile au fost mari pentru viața pilotului. Fiul lui Michael Schumacher a avut însă noroc și a ieșit întreg din fiarele contorsionate.

O ambulanță a intrat imediat pe pistă. Schumacher jr. a fost văzut conștient și vorbind cu medicii, înainte de a fi dus un spital din apropiere.

Compania Haas, pentru care concurează tânărul pilot, a confirmat că Schumacher, în vârstă de 23 de ani, este „în stare fizică bună”, dar că va fi dus la Spitalul Forțelor Armate Regele Fahad pentru verificări suplimentare.

„Am vorbit cu mama lui și am ținut-o la curent”, a spus directorul echipei Haas, Guenther Steiner.

„Nu are răni pe care să le vezi, dar vor să facă niște scanări pentru a se asigura că nu a existat niciun impact care să ducă la leziuni interne. Am aflat că era conștient”.

De asemenea, Haas a confirmat aseară că Schumacher jr. nu va lua parte la cursa de azi. Echipa americană a postat pe Twitter: „În lumina incidentului de calificare de astăzi (n.r. sâmbătă), Mick Schumacher nu va participa la Marele Premiu al Arabiei Saudite de duminică.

Accidentul a întrerupt cursa timp de aproape o oră, până când pista a fost curățată de resturi.

Mesaje de la piloții de curse care au trecut prin astfel de accidente

Fostul pilot Haas, Roman Grosjean, care a suferit el însuși un accident puternic în mașina echipei, când a concurat la Marele Premiu din Bahrain 2020, și-a adăugat cele mai bune urări.

Citind tweet-ul postat de Haas, care confirmă că Schumacher a fost conștient în drumul său către spital, francezul a scris: „Sperând în curând la vești bune”.

„FIA lucrează din greu pentru a se asigura că toate aceste circuite sunt cât mai sigure posibil”, a declarat pilotul de Formula E, Sam Bird, la BBC Radio 5 Live.

„A fost conceput pentru a fi un rollercoaster captivant și rapid al unui circuit stradal. Acum, cu asta vine și acest pericol, dacă porniți cu viteză mare, mușcă”, a mai spus Sam Bird.

Lewis Hamilton, care a suferit și el un accident asemănător, cu un mare șoc, a spus: „Am auzit vestea. Sper că e bine”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre