Australia reprezintă 60% din comerțul cu piei de crocodil, dintre care două treimi provin din Teritoriul de Nord, cel mai mare furnizor de piei de crocodil la nivel mondial. Aceștia sunt sacrificați în moduri greu de exprimat în cuvinte. Felix Baumgartner trage un semnal de alarmă.
„Fermele industriale nu ar trebui să fie promovate drept povești de succes în domeniul conservării mediului”
Sacrificați la vârsta de doi-trei ani
Originari din Australia, unde trăiesc de peste 100 milioane de ani, crocodilii joacă un rol important în ecosistemul lor, menținând diversitatea și productivitatea zonelor umede. Astăzi, aceste reptile străvechi sunt crescute în fabrici și sacrificate pentru a satisface dorințele unui comerț profitabil cu piele de lux. Pieile lor sunt folosite pentru genți de mână și accesorii care sunt vândute cu zeci, dacă nu chiar sute de mii de dolari de către casele de modă din întreaga lume.
Împușcați în cap
În ciuda faptului că au o durată de viață naturală de 70 de ani, crocodilii de crescătorie sunt sacrificați la vârsta de doi-trei ani pentru a fi transformați în articole de modă de lux. Din punct de vedere legal, crocodilii pot fi împușcați în cap, iar dacă au o lungime mai mică de doi metri, pot fi uciși cu un ciocan sau o altă unealt.
În timp ce industria pieilor de crocodil pretinde că există de dragul conservării speciilor, aceasta nu este decât o tactică de spălare ecologică folosită pentru a păstra licența socială a industriei, pentru a continua să profite de pe urma exploatării acestor creaturi preistorice, care, spun specialiștii, gândesc și simt.
Crocodilii comunică între ei prin moduri complexe
Crocodilii sunt animale sensibile, ceea ce înseamnă că au sentimente și senzații. Crocodilii comunică între ei în moduri complexe, folosind semnale sonore, vizuale și chimice pe care oamenii nu le înțeleg pe deplin. Se joacă între ei, iar plăcerea pe care crocodilii o simt prin joc este un indiciu al inteligenței lor.
Specia a supraviețuit neschimbată timp de milioane de ani
Specia de crocodili exploatată pentru producția de piei în Australia este crocodilul de apă sărată, Crocodylus porosus, cunoscut și sub numele de crocodil de estuar. Originară din Australia și cea mai mare reptilă de pe continent, această specie unică a supraviețuit neschimbată timp de milioane de ani. O dovadă a anatomiei și fiziologiei perfect concepute pentru mediul său. Crocodilul de apă sărată este cea mai mare specie de crocodil din lume.
Protejați… dar uciși
În prezent, crocodililor li s-a acordat „protecție deplină” în Teritoriul de Nord, Australia de Vest și Queensland. Acest lucru înseamnă că nu pot fi „capturați”, nu se poate interveni asupra lor, nu pot fi prinși în capcane sau împușcați fără a deține un permis. În plus, o persoană nu poate deține sau vinde crocodili vii sau morți sau părți ale corpului acestora fără un permis, pentru a părea că se fac eforturi pentru conservarea speciei lor în ansamblu.
Cu toate acestea, această „protecție deplină” a făcut foarte puțin pentru a proteja crocodilii ca indivizi. Protecțiile anterioare au fost acum eliminate ca urmare a unei propuneri de creștere a speciei în vederea sacrificării. Acest lucru înseamnă că crocodililor li s-au revocat părți din măsurile de protecție, astfel încât să se poată profita de ei, sub pretextul conservării.
În prezent, gențile Hermès Crocodile sunt realizate folosind două specii diferite de crocodil. Fiecare tip de crocodil Hermès Crocodil are un set unic de caracteristici. Cel mai apreciat crocodil Hermès este Porosus și provine din Australia.
Sursă foto: www.defendthewild.org
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook