Simona Ionescu / Redactor Șef

Mihaela Rădulescu, înmărmurită de povestea fetei ucise de Hamas. Detaliile sunt greu de reprodus

Mihaela Rădulescu, înmărmurită de povestea fetei ucise de Hamas. Detaliile sunt greu de reprodus
Noi povești îngrozitoare despre atacurile Hamas din Israel devin publice, iar una dintre acestea relatează violul „femeii frumoase cu față de înger” care striga la atacatori cerându-le să o ucidă.

Mihaela Rădulescu a fost impresionată de ce i-au făcut membrii Hamas unei fete și s-a exprimat public.

O „femeie frumoasă cu chip de înger”, după cum a fost ea numită de un martor al atrocităților, a fost violată de cel puțin opt teroriști Hamas în Israel, pe 7 octombrie, în timp ce o altă victimă a fost decapitată cu o lopată în timp ce încerca să se apere, relatează un supraviețuitor rănit. Atentă la toate știrile care apar din zonă, Mihaela Rădulescu se declară înmărmurită de povestea fetei ucise de Hamas.

Vedeta de la Monaco a postat și ea imaginea tinerei violate și ucise. Povestea ei e cutremurătoare, iar detaliile sunt greu de reprodus.

„A împlinit 22 de ani exact pe 7 octombrie. În acea zi, trebuia să aibă o petrecere aniversară cu mulți prieteni, la festivalul de muzică Nova. În schimb… a fost violată brutal în grup. Inconștientă și dezbrăcată, au purtat-o pe străzile din Gaza, au scuipat-o, au bătut-o… Corpul ei nu a fost niciodată recuperat. Doar un fragment osos din craniul ei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Schwartzenberg (@mihaelaradulescuschwartzenberg)

Toți prietenii ei au murit în acea zi. Am scris aceste cuvinte cu lacrimi în ochi. Nu există altă cale. Singurul supraviețuitor de lângă ea în acea zi, își spune acum povestea… Citiți-o și închideți ochii pentru Shani Louk …. Fie ca ea să simtă că ne gândim la ea…  Fie ca părinții ei să supraviețuiască acestei tragedii”, a postat Mihaela Rădulescu pe contul ei de Instagram.

Detaliile violului fetei ucise de Hamas sunt greu de reprodus

Yoni Saadon, 39 de ani, tată a patru copii, martorul violului în grup, povestește în New York Post:  „Am văzut această femeie frumoasă cu fața unui înger și opt sau 10 dintre luptători bătând-o și violând-o. Ea țipa: Opriți-vă! Voi muri oricum din cauza a ceea ce faceți, omorâți-mă! Când au terminat, râdeau, iar ultimul a împușcat-o în cap”.

Saadon a relatat că a fost martor la actul macabru după ce a tras peste el corpul altei femei ucise care a fost, de asemenea, împușcată în cap. S-a mânjit cu sângele ei și a încercat să stea nemișcat, astfel încât să pară că și el era mort.

„Nu voi uita niciodată fața ei, a spus el. În fiecare noapte mă trezesc și îmi cer scuze față de ea, spunând: Îmi pare rău”.  După ce teroriștii s-au retras, Saadon s-a alăturat altora care au fugit de la fața locului și s-au ascuns în copaci și tufișuri. Atunci a văzut cum alți doi bărbați înarmați din trupele Hamas au atacat o altă tânără care se lupta să nu fie dezbrăcată. „Au aruncat-o la pământ, iar unul dintre teroriști a luat o lopată și a decapitat-o, a declarat Saadon. Capul ei s-a rostogolit pe pământ. Văd și acum capul acela”.

1500 de povești, precum cea care a înmărmurit-o pe Mihaela Rădulescu

Povestea lui Saadon se numără printre cele mai recente mărturii legate de atrocitățile comise de Hamas. Tot mai mulți martori acuză grupul terorist că a orchestrat violuri în masă în timpul atacului din 7 octombrie, soldat cu peste 1.200 de morți în Israel. Hamas a negat acuzațiile de violență sexuală, deși surse din Forțele de Apărare Israeliene susțin că teroriștii capturați au spus că li s-a ordonat să „murdărească” sau să „curvească” femeile israeliene, mai arată sursa citată.

Shani Louk a plecat cu prietenii la festivalul Nova, unde își celebra cea de-a 22-a aniversare, când a început atacul Hamas. A fost violată în grup și executată (Sursa foto: Instagram)

În timp ce investigațiile privind presupusele agresiuni sexuale au fost inițial îngreunate de lipsa dovezilor fizice, autoritățile israeliene au început să contureze o imagine mai clară a ororilor, inclusiv a violurilor, în ultimele săptămâni. Echipele medico-legale israeliene care au examinat cadavrele morților au declarat că au găsit mai multe semne de viol, tortură și alte atrocități suferite de victime. De asemenea, între timp s-au strâns mai mult de 1.500 de mărturii sfâșietoare, mai scriu jurnaliștii New York Post.

„Am văzut multe femei cu lenjeria intimă însângerată, cu oase rupte, picioare rupte, pelvisuri rupte”, a declarat pentru Washington Post un lucrător voluntar de la morga militară Shura.

Shari, un arhitect în vârstă de 60 de ani din Ierusalim, a declarat că deschiderea sacilor de cadavre de la locul masacrului a fost mai mult decât traumatizantă. „Toate erau femei tinere. Cele mai multe erau dezbrăcate sau cu haine rupte pe trupurile lor însângerate, în special în jurul lenjeriei lor intime, iar unele femei erau împușcate de multe ori în față ca și cum ar fi vrut să le mutileze”, a spus voluntarul.

ONU a deschis propria anchetă vizând agresiunile sexuale Hamas

Oficialii au remarcat că unele dintre cadavrele care au ajuns la Shura au fost atât de grav mutilate încât devenea imposibil să se adune dovezi de agresiune sexuală. Haim Outmezgine, un membru senior al serviciilor de salvare ZAKA, care a colectat cea mai mare parte a morților pentru a putea fi îngropați, a declarat că atrocitățile Hamas au fost în mod evident orchestrate, iar asta s-a putut vedea pe trupurile israelienilor uciși.

„Era clar că încercau să răspândească cât mai multă groază ucigând, arzând de vii sau violând. Pare că misiunea lor era să violeze cât mai multe femei posibil”, a declarat Outmezgine. Poliția israeliană construiește în prezent cazuri împotriva teroriștilor Hamas care au comis agresiuni sexuale pe 7 octombrie, cu scopul de a-i judeca pe atacatori pentru viol.

Pe lângă ancheta israeliană privind acuzațiile de viol, Organizația Națiunilor Unite – după aproape opt săptămâni de tăcere – a lansat propria anchetă asupra violenței sexuale pe care gruparea Hamas este acuzată că a comis-o. „Există numeroase relatări de violență sexuală în timpul actelor de terorism comise de Hamas la 7 octombrie, care trebuie investigate atent și urmărite penal. Violența bazată pe gen trebuie condamnată. Oricând. Oriunde”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, într-un comunicat.

Sursa foto. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre