Simona Ionescu / Redactor Șef

Mihai Mărgineanu, amintiri despre tocănița de cartofi din copilărie, pregătită de bunica. „Am fost un copil infect”

Mihai Mărgineanu, amintiri despre tocănița de cartofi din copilărie, pregătită de bunica. „Am fost un copil infect”
Când vine vorba de mâncare, Mihai Mărgineanu recunoaște că poftește la orice e bun și se consideră „un mâncău”. Și nu va uita niciodată tocănița de cartofi a copilăriei, gătită de bunica.

Gătește prost și cel mai bun preparat care îi este este „apa plată”. Dar Mihai Mărgineanu adoră preparatele culinare și este un adevărat „mâncău”, ce nu va uita tocănița de cartofi a copilăriei.

Când are chef de bucătăreală, Mihai Mărgineanu recunoaște că face o „pizza genială” și nu refuză niciodată preparate mediteraneene. ”Mănânc mediteranean pentru că este foarte frumos și foarte bun și foarte rico, cum spun sud-americanaii. Adică mâncarea este bogată”, a recunoscut cântărețul într-o emisiune.

Mihai Mărgineanu: „Învăț greaca de doi ani și jumătate”

Mihai Mărgineanu e convins că toată viața trebuie să înveți și, drept urmare, de doi ani și jumătate s-a apucat să studieze greaca. „Descoperi foarte multe lucruri când înveți o limbă străină și poți să râzi la bancuri”, a spus artistul. Mihai și-a adus aminte și de momentul în care a rămas corigent la școală.

„Nu-mi plăcea să învăț la rezistența materialelor unde am rămas și corigent și singura oară în viața mea când s-a întâmplat asta. Din motive de lene, pentru că profesoara avea dreptate… Intrasem într-o semi depresie atunci, că nu știam ce e depresia.

Cum să rămân corigent? Și nu-mi plăcea să mă duc la muzică și la desen, se și vede de altfel. Dar sunt fascinant de toți oamenii care desenează, mi se pare cel mai mare talent pe care-l poate avea cineva”, a mărturisit acesta.

Gustul copilăriei rămâne totdeauna: tocănița de cartofi

Mihai Mărgineanu, despre plăcerile culinare ale copilăriei

Crescut în Pantelimon, Mihai Mărgineanu spune că gustul copilăriei a fost și va rămâne „tocănița de cartofi cu ardei copt și supa clară de pui cu găluște. Pe care nu mai pot să le mănânc”.

„Bunica mea gătea în fiecare zi și practic noi nici nu mâncam mâncarea de ieri, pentru că era una proaspătă azi. Și gătea câteva feluri de mâncare pe care le repeta. Și eu și frati-miu nu prea mâncam, eram mofturoși. Când am crescut mari, mâncam și lemne. Dacă mi-e foame, foame, mănânc orice, și pahare”, a mai spus artistul.

„Mă tăvăleam pe jos prin magazine să-mi cumpere mașinuțe”

Până să vină pe lume fratele său, Mihai spune că „am fost un copil absolut infect”, din toate povestirile părinților.

„I-am distrus pe ai mei nervos. Nu aveau voie să danseze împreună, mama era a mea, un copil oribil. Mă tăvăleam pe jos prin magazine să-mi cumpere mașinuțe până m-a învățat minte fratele tatălui meu.

Mi-a tras o bucată de m-am calmat instantaneu. Și de atunci n-am mai făcut nici o figură. A fost palma salvatoare”, s-a destăinuit Mihai Mărgineanu în emisiunea „La cină”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre