Simona Ionescu / Redactor Șef

Miliardar celebru, mort la 91 de ani. A ajuns la urgențe după noaptea nunții

Miliardar celebru, mort la 91 de ani. A ajuns la urgențe după noaptea nunții
Un miliardar celebru a murit la vârsta de 91 de ani, după ce în urmă cu două luni se căsătorise a șasea oară. Era recunoscut pentru faptul că plătea vedete celebre ca să le scoată în oraș. Printre nume se regăsesc și dive sau actrițe cu sute de milioane de fani în întreaga lume.

Omul de afaceri de origine austriacă Richard Lugner a murit luni, la doar două luni după ce s-a căsătorit cu a șasea soție a sa, Simone Reiländer. Miliardarul avea 91 de ani. 

Antreprenorul austriac, cunoscut pentru că a plătit celebrități cu sute de mii de dolari pentru a fi alături de el la evenimente extravagante, a murit, potrivit mai multor surse, la vila sa din Viena.

Serviciile de urgență au fost chemate la locuința lui Lugner luni, dar nu au reușit să-l resusciteze, conform presei externe. 

Cancelarul Austriei, mesaj de condoleanțe pentru miliardar 

Cancelarul austriac Karl Nehammer a plâns moartea lui Lugner printr-un omagiu emoționant luni, printr-un mesaj postat pe X. 

 „Richard Lugner a fost un antreprenor de succes și o personalitate strălucitoare. Un austriac original care nu s-a pierdut niciodată pe drum. Să se odihnească în pace!”, a transmis cancelarul austriac. 

Mireasa i-a lăudat performanțele din dormitor

Magnatul construcțiilor s-a căsătorit cu Reiländer, în vârstă de 42 de ani, la Primăria din Viena în luna iunie. Lugner și mireasa lui, între care era o diferență de vârstă de 49 de ani, au spus „Da” în fața a 50 de invitați și 30 de membri ai presei.

Richard Lugner se căsătorise pentru a șasea oară, la 91 de ani, în urmă cu 2 luni.

Simone Reiländer, de profesie actriță, a făcut aluzie la viața ei sexuală cu Lugner, spunând presei locale după nunta lor că au avut „o noapte a nunții foarte lungă. Mai lungă decât ziua nunții.”

A ajuns la spital cu dureri de spate, imediat după nuntă 

Bucuria mirilor a fost însă de scurtă durată. Lugner a fost spitalizat la scurt timp după nuntă, din cauza unor dureri severe de spate, a raportat The Sun pe 21 iunie. El a dat vina pe bicicleta sa pentru exerciții și a trebuit să primească injecții zilnice de la un specialist în terapia durerii.

Starea sa de sănătate a continuat să se deterioreze pe 12 iulie, când a fost transportat de urgență la Spitalul General din Viena din cauza unei valve cardiace rupte.

Proaspăta soție preluase controlul afacerilor 

„Am vrut să am totul aranjat. Moștenitorii mei ar trebui să știe ce au de făcut”, le-a spus el jurnaliștilor la acel moment.

Soția lui Lugner preluase deja controlul afacerilor miliardarului

Lugner a dezvăluit recent că Reiländer preluase în totalitate conducerea afacerilor sale.

„Soția mea poartă acum pantalonii. Ea ar trebui să mă susțină activ. De acum înainte, vom împărți munca mea”, a spus el, numind-o „singura șefă” a imperiului său.

Și-a dorit să fie președintele Austriei 

Cariera lui Lugner a luat avânt după ce a deschis Lugner City în 1990, al șaptelea cel mai mare centru comercial din Austria, și a continuat să își extindă afacerea de acolo. De asemenea, a încercat să candideze pentru președinția Austriei în 1998 și din nou în 2016.

Miliardarul a fost diagnosticat cu cancer de prostată în 2016 și a urmat un tratament cu radioterapie pentru a înfrunta boala în 2017. Trei ani mai târziu, a fost diagnosticat cu cancer de piele și, după ce a fost îndepărtat printr-o intervenție chirurgicală, cancerul său a recidivat în 2021, ceea ce a dus la o altă intervenție chirurgicală.

Plătea celebrități ca să vină la Operă cu el 

Excentricul aristocrat era cunoscut pentru organizarea balului anual de la Opera din Viena, începând din 1992. Evenimentul strălucitor atrăgea invitați celebri, mulți dintre ei fiind plătiți pentru a participa, inclusiv Priscilla Presley, Sophia Loren și Paris Hilton.

Lugner și Kim Kardashian
Foto: PageSix

Lugner cheltuia mii de dolari pentru femei frumoase care să fie însoțitoarele sale la petrecerea anuală. A plătit-o cu  500.000 de dolari pe Kim Kardashian pentru a fi partenera sa în 2014 și cu 150.000 de dolari pe Lindsay Lohan pentru a-l însoți în 2010.

Și Pamela Anderson l-a însoțit pe Lugner la unul dintre baluri, în calitate de „parteneră”
Foto: PageSix

Lugner, care a avut anterior o „întâlnire” cu Kardashian, a fost căsătorit cu Christine Gmeiner din 1961 până în 1978, cu Cornelia Laufersweiler​​ din 1979 până în 1983, cu Susanne Dietrich​​ din 1984 până în 1989, cu Christina Lugner din 1990 până în 2007 și cu Cathy Schmitz din 2014 până în 2016. Are patru copii din trei relații anterioare: Alexander, Andreas, Nadin și Jacqueline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre