Simona Ionescu / Redactor Șef

Ministrul educației la tribunal. Un profesor l-a dat în judecată

Ministrul educației la tribunal. Un profesor l-a dat în judecată
Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, se grăbea în această dimineață (25 martie). Trebuia să ajungă la Tribunal unde avea proces pe rol.

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a avut conferință de presă, astăzi, 25 martie. A anunțat calendarul examenelor, dar la un moment dat a spus că trebuie să încheie. ” Mă grăbesc la tribunal”, a anunțat demnitarul.

Ministrul educației la tribunal. Un profesor l-a dat în judecată

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a anunțat calendarul examenelor și vacanțelor, după ce s-a consultat cu reprezentanții părinților și elevilor. Dar se grăbea. A fost dat în judecată de profesorul de sport despre care un părinte spunea că poza elevele de clasa a II-a în vestiar și toaletă.

”Mă grăbesc la tribunal . Am îndrăznit să apreciez public că Ministerul Educației nu tolerează măsuri disciplinare inadecvate care se constituie în adevărate abuzuri asupra elevilor.

Asta a fost declarația publică. În școala 164, la un moment dat un profesor a fotografiat niște elevi de clasa a II-a în vestiare pe culoarul care ducea către toaletă. Le-a fotografiat pretinzând că este o măsură de cercetare disciplinară.

Am considerat inadecvat acest comportament, am precizat ca atar. A fost demarată o cercetare cu sancțiune de 10 la sută din salariu pe trei luni. Am apreciat că este o sancțiune mult prea blândă, iar acum mă duc în instanță să răspund pentru declarațiile pe care le-am făcut în calitate de ministru.

Unul singur își asumă răspunderea, unul singur va plăti cu funcția și cu imagine chiar și în instanță dacă în lucrurile nu ies bine. În rest, ceilalți toți ne exprimă opinii care sunt foarte importante și de care trebuie să ținem seama”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației la tribunal. Profu de sport are dreptate?

Incidentul s-a petrecut în 2015. Un părinte spunea că profesorul de sport poza elevele de clasa a II-a în vestiar și toaletă.

Profesorul de la Școala nr. 164 din Capitală a recunoscut atunci că a făcut fotografii în vestiarul care ducea spre toaleta unității de învățământ pentru „a-i disciplina pe elevi”, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Raportul preliminar arată că domnul profesor ar fi recunoscut că a făcut fotografii în vestiarul dinspre baie și că voia să folosească acele fotografii pentru a-i disciplina pe elevi. O explicație cel puțin surprinzătoare”, a afirmat ministrul, la acea vreme.

Potrivit acestuia, conform informațiilor reieșite în urma primelor verificări, ar mai fi fost depusă o sesizare la conducerea școlii, dar fără ca reprezentanții unității de învățământ să ia vreo măsură împotriva cadrului didactic în cauză.

„Conform primelor informații a reieșit că trebuie să mai verificăm un aspect. Deși au avut sesizări conducerea școlii nu a făcut absolut nimic până nu a venit Corpul de control. Va trebui să vedem de ce conducerea școlii nu a luat măsuri manageriale cel puțin, dacă nu disciplinare, în această situație”, a adăugat ministrul.
După spusele părinților, profesorul de sport a intrat peste fetițele din clasa a II-a în toaletă și le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

„Fetițele erau două în toalete, două afară și ele stăteau cu ușile deschise. În momentul când fetița mea își ridica chiloțeii, domnul profesor a intrat și i-a făcut fotografia. Eu voi merge la un psiholog cu copilul meu pentru a-l evalua”, a declarat mama uneia dintre fetițe, citată de TVR.

Părinții au sesizat inspectoratul școlar și au depus plângere la secția 22 de Poliție.


Teo Trandafir, pe lista datornicilor. Cum a ajuns în tribunal și de ce

Exclusiv. Ilie Năstase s-a decis: divorțează de Ioana la tribunal. Vrea să-și recupereze din avere

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre