Simona Ionescu / Redactor Șef

Mioara Roman, amintiri despre fete și nepoate. De ce și-a tuns părul lung până la genunchi

Mioara Roman, amintiri despre fete și nepoate. De ce și-a tuns părul lung până la genunchi
23 februarie 2024 este un moment pe care cei care au iubit-o pe Mioara Roman nu îl vor uita. Femeia puternică ce părea că nu poate pusă la pământ de nimic, a trecut într-o lume mai bună. Amintiri despre copilăria fetelor și a celor mai iubite nepoate.

Oana Roman și Catinca își plâng mama care a pierdut lupta cu viața, deși au crezut-o nemuritoare. Mama care le mângâia noaptea și le învelea cu dragoste și cea mai minunată bunică care adora să le citească nepoatelor povești. Așa cum frumos a povestit Mioara Roman într-o discuție cu fiica ei, Oana, punctând cât de fericită a fost când micuța Isabela a pupat-o, după ce a rugat-o să-i mai citească o poveste. Acel sărut i-a rămas Mioarei Roman întipărit în suflet.

Elegantă până în ultima clipă a vieții

În tinerețe, Mioara Roman ar fi putut concura cu orice Miss a României. Era frumoasă, distinsă, elegantă și avea un trup de zeiță. Dovadă stă o fotografie în care mama ei apare alături de mătușa și, privindu-le, nu poți să spui care arată mai bine. Mioara Roman s-a îngrijit de imaginea ei chiar și când viața n-a mai fost atât de darnică cu ea, iar sănătatea i-a jucat feste. Până în ultima clipă a vieții, internată fiind în azil, Oana o însoțea la salon și era extrem de fericită când își vopsea părul la care a ținut enorm toată viața, iar manichiura era perfectă.

Mioara Roman
Mioara Roman, alături de sora ei

„Când m-am hotărât să mă tund, coafeza a făcut 3 peruci din părul meu”

În tinerețe arăta ca o adevărată prințesă cu părul foarte lung. Și nu l-ar fi tuns niciodată dacă nu era extrem de greu de întreținut, neexistând în acea perioadă uscător de păr. ”În tinereţe am avut părul până la genunchi. Era un chin atunci, pe vremea aceea. Era foarte greu, nu aveam şampon sau uscător de păr.

Mioara Roman
Mioara Roman, o frumusețe de femeie. Sursă foto; playtech

„Mama ne punea gaz în păr”

Îl periam în fiecare seară, dar îl spălam mai rar. Mama ne punea gaz în păr. Părul este o podoabă mai importantă ca un machiaj. Când m-am hotărât să mă tund, coafeza a făcut 3 peruci din părul meu. Şi în prezent am părul puternic. Mă vopsesc cam la şase săptămâni acum”, povestea regretata Mioara Roman.

Mioara Roman va fi înmormântată pe 26 februarie

Mioara Roman va fi condusă pe ultimul drum pe 26 februarie

Cu puțin timp în urmă, Oana a postat un mesaj în care i-a anunțat pe cei care au iubit-o pe mama sa și vor să-și ia rămas bun, că sicriul a fost depus la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou”, lăcașul de suflet al Mioarei din București. Aceasta va fi condusă pe ultimul drum pe 26 februarie. Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul Reînvierea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre