Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Geoană, cum nimeni nu l-a mai văzut. Băut la volan

Mircea Geoană, cum nimeni nu l-a mai văzut. Băut la volan
Mircea Geoană este unul dintre românii cu care ne mândrim după ce a fost ales ca  secretar general adjunct al NATO. O carieră de diplomat ireproșabilă și a fost foarte aproape să ne fie președinte. La 63 de ani, bea mai multe sticle de vin, apoi se urcă la volan.

Mircea Geoană a băut și s-a urcat la volan, conducând mașina prin traficul intens din București.  Așa l-au surprins fotoreporterii Blitz News EvZ. Care au avut răbdarea să stea după acesta într-o căldură infernală, și să-l urmărească cum golește sticlă după sticlă. Trebuie să știți că Mircea Geoană are pe mână secretele cele mai secret ale NATO și cea mai înaltă poziție a unui român în structurile internaționale, reamintește evz.ro.

Mircea Geoană, cum nimeni nu l-a mai văzut. Băut la volan

Mircea Geoană își iubește soția, pe ”Mihaela, dragostea mea”. De curând, i-a oferit momente romantic, la un restaurant cochet din Floreasca. Era o seară fierbinte de vară. Sfârșit de iulie într-un București toropit de căldură. Mircea Geoană și soția iau cina în oraș.

Nu pare neapărat o ocazie specială, chiar dacă ziua politicianului a fost recent, pe 14 iulie. A împlinit 63 de ani. Soții Geoană sunt îmbrăcați foarte lejer. El are tricou, bermude și șlapi. Ca și cum au dat o fugă de acasă ca să mănânce ceva.

Au ales un restaurant cochet din Piața Floreasca, specializat în preparate de pește. În imaginile surprinse de reporterul EVZ, Mircea și Mihaela Geoană mânâncă pește la grătar, dezosat cu atenție de un ospătar. Cei doi beau un vin alb. Este posibil să fi băut trei sticle.

Nesigur pe picioare, la volan

După ora.23.00, când întunericul aduce în Capitală și-un strop de răcoare, cei doi decid să părăsească restaurantul. Prima iese Mihaela. Mircea Geoană merge în urma soției sale, ușor împleticit.

Politicianul se îndreaptă către BMW-ul parcat în apropiere, jumătate pe pământ, în grădina restaurantului, jumătate pe trotuar.

O va conduce Mircea Geoană? Ei, bine, da! Băuse cel puțin o sticlă de vin alb, 12% alcool pur, care înseamnă o alcoolemie de coșmar.

Un calcul sumar al alcoolemiei ne spune că Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, s-a urcat cam mangă la volan, având o alcoolemie de 0,43, ceea ce îl ducea în zona de infracțiune, scrie reporterul evz.ro. Putea să facă un accident, reflexele sale fiind mult încetinite.

Robert Turcescu a tratat subiectul în emisiunea sa de la EVZ Play. A trimis imaginile filmate la Poliția Română și a cerut un punct de vedere. I s-a comunicat că polițiștii au demarat cercetarea imaginile și vor comunica la ce concluzie au ajuns.

Sursa: evz.ro

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre