Cameramanul Mahmoud Nakib alesese o piață liniștită a orașului pentru a filma câteva cadre cu mireasa folosind drone. Șocul exploziei i-a proiectat, pe cameraman și pe miri, în aer. Din fericire au scăpat nevătămați, alegându-se doar cu o sperietură maximă. Și cu amintiri pentru toată viața!
Nakib voia să facă niște filmări artistice cu mireasa în rochie albă amplă cu buchetul la picioare. Alesese cadrul perfect și așezase mireasa în cel mai atractiv unghi. Apoi totul a fost bulversat de explozie.
Mireasa a fost aruncată efectiv în aer de unda de șoc în timp ce ferestrele s-au spulberat toate în piațetă. Soțul, care a fost și el mutat din loc, a reușit să o ridice, apoi au fugit amândoi și s-au ascuns în interiorul unui restaurant din apropiere. Fotograful a abandonat nunta și a pornit prin oraș să evalueze devastările. Imaginile surprinse sunt copleșitoare.
Pagube umane și financiare imense. Sute de mii de oameni fără adăpost
Supraviețuitorii exploziilor care au devastat Beirutul caută și astăzi prin molozul orașului după victimele prinse sub dărâmături. Aproape nicio clădire nu a rămas neatinsă de explozii. Dimineața s-a anunțat că numărul morților a trecut de 135, iar cel al răniților de 4.000.
Se face muzeu pentru cea mai mare fortificație de Epoca Bronzului cunoscută în lume
Cum arată și cu cine se iubește fiul lui Johnny Depp
Beirut, cunoscut odată ca Parisul din Orientul Mijlociu, arată ca după război, după exploziile provocate de 2.750 de tone de azotat de amoniu care au explodat cu o cincime din puterea bombei atomice care a pus la pământ Hiroshima.
Strada după stradă, cartier după cartier, clădirile au fost lăsate fără acoperișuri sau geamuri, interioarele lor mărunțite de forța exploziei. Se crede că explozia a avut loc din cauza unui sudor care a lucrat, neatent, provocând un incendiu în port, focul ajungând până la depozitul care adăpostea, de șase ani, chimicalele.
Se consideră că costul economic al pagubelor este de circa 5 miliarde de dolari, dar costul uman e cu adevărat imens: 300.000 de oameni rămași fără adăpost, împreună cu zeci de dispăruți și spitale care nu mai au loc să trateze răniții.
Sursa foto: Daily Mail
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook