Simona Ionescu / Redactor Șef

Mama drogatului care a ucis doi tineri în 2 Mai, cere clemență de la judecători. Ce le-a cerut Miruna Pascu

Mama drogatului care a ucis doi tineri în 2 Mai, cere clemență de la judecători. Ce le-a cerut Miruna Pascu
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a omorât doi tineri în stațiunea 2 Mai, e disperată în arestul preventiv. Femeia face tot ce poate să scape.

Miruna Pascu, aflată acum la mâna judecătorilor, le-a cerut oamenilor legii să fie scoasă din arestul preventiv și să i se impună o măsură mai blândă, precum arest la domiciliu sau control judiciar.

Toată familia e în arest preventiv

Mama lui Vlad Pascu a încercat să o determine pe una dintre prietenele fiului său să ascundă adevărul, motiv pentru care a fost acuzată de șantaj. Miruna Pascu a mers și mai departe și i-ar fi spus tinerei că va publica imagini compromițătoare cu ea, în cazul va acceptat o colaborare cu procurorii. Și tatăl lui Vlad Pascu este trimis în judecată după ce polițiștii au găsit acasă arme și muniție.

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu

În ceea ce îl privește pe Vlad Pascu, tânărul este acuzat de ucidere și vătămare corporală din culpă, precum și de părăsirea accidentului și conducere sub influența drogurilor. Tânărul care a ucis doi oameni nevinovați conducând drogat, ar fi suferit o traumă în copilărie.

Miruna Pascu nu mai suportă arestul preventiv

Surse judiciare ar fi declarat pentru Gândul că băiatul ar fi fost drogat de la vârsta de 13 ani de instructorul său sportiv, care-i dădea canabis, până când consumul s-a transformat în dependență.

La aceeași vârstă i s-a deschis și primul dosar penal, când a fost prins în București având asupra lui 0,39 g de canabis. Dosarul s-a clasat mai puțin, pentru că Vlad Pascu nu avea 14 ani împliniți și nu putea răspunde penal pentru fapta comisă. Ulterior, băiatul a fost speriat și a renunțat să consume droguri timp de un an. Din păcate, s-a reapucat din cauza anturajului.

Traumatizat și de certurile din familie

De asemenea, el a mărturisit că în copilărie a avut parte de situații tensionate în casă, din cauza scandalurilor și a bătăilor dintre dintre părinți, care au sfârșit prin divorț. Un alt moment greu a fost cel în care a urmat custodia lui și a fratelui, Vlad alegându-și tatăl. A urmat o perioadă și mai grea, pentru că bărbatul și-a refăcut viața, îl lăsa mult timp singur acasă, dar îi dădea foarte mulți bani de cheltuială.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre