Simona Ionescu / Redactor Șef

Moarte fulgerătoare. Lumea artistică din România, răpusă de durere. Avea doar 45 de ani

Moarte fulgerătoare. Lumea artistică din România, răpusă de durere. Avea doar 45 de ani
O veste tulburătoare a copleșit, joi, întreaga lume artistică din România. Una din marile pianiste a pierdut lupta cu boala și s-a stins la numai 45 de ani.

„Cu sufletele îndurerate anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, Ioana-Maria Lupașcu. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții. Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în București. Gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni și toți cei ce au cunoscut acest suflet pur, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dureroase. Sincere condoleanțe!”, au transmis colegii artistei din Filarmonica „Paul Constantinescu”, din Ploiești.

Ioana Maria Lupașcu a fost una din cele mai bune pianiste din România

Ioana-Maria Lupașcu, a avut o carieră senzațională. Ea a cântat cu cea mai mare parte a orchestrelor filarmonice naționale, sub bagheta unor renumiți dirijori, fiind una dintre cele mai mari artiste de la noi atunci când vine vorba despre pianul clasic. Bolnavă de cancer, în ultimii ani aceasta a fost obligată să renunțe la scenă.

Lumea muzicală este în stare de șoc la auzul veștii despre decesul artistei de 45 de ani. cu câteva zile în urmă, colegii ei lansau un apel disperat: pianista ave anevoie de sânge. Și rugăciuni.

Lumea artistică din România deplânge decesul pienistei Ioana Maria Lupașcu

„Ioana Maria Lupașcu, probabil cea mai mare pianistă ridicată de pe aceste meleaguri, a plecat la Domnul! Nu înainte de a-și da măsura geniului, cu nebănuite puteri, într-un concert la Ateneul Român, dedicat celor care suferă de boală sau îngrijesc bolnavii oncologici și celor din jurul acestora, organizat de Patriarhia BOR.O mare artistă care nu a fost prețuită la valoarea ei, din cauza unor suflete mărunte care nu-i suportau strălucirea… Dumnezeu să te ierte și să te odihnească, suflet frumos!”, a transmis Iulia Capsali, fostul director editorial de la România Liberă.

Conform jurnalistei Floriana Jucan, celebra pianistă „s-a stins în această dimineață, alături de omul care o iubea și de o măicuță de la Mănăstirea Bistrița care i-a citit Psalmii Judecății. A plecat așa cum a trăit, în iubire, în credință, în liniște. Doar muzica rămâne după ea… Odihnește-te în pace, Fată frumoasă și bună! ”

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre