Simona Ionescu / Redactor Șef

Moda reinventată. Ciucurii de dulap ai bunicilor, pe podium la Săptămâna Modei de la Paris

Moda reinventată. Ciucurii de dulap ai bunicilor, pe podium la Săptămâna Modei de la Paris
În primăvară, remarcam cea mai inedită rochie prezentată la Săptămâna Modei de la Paris. Era realizată din macrameuri croșetate. De fapt, a fost o adevărată colecție de piese vestimentare realizate din macrameuri. Creatorii de modă au mers mai departe, iar ultima găselniță le face pe străbunici să ofteze. Munca lor este, în sfârșit, apreciată de noile generații.

O rochie incredibilă, realizată parcă din macrameurile bunicilor din România, a devenit ultima modă de lux la Paris, anul acesta, cu numai câteva luni în urmă. Rochia, concepută de Simone Rocha, a fost vedeta colecției Haute Couture primăvară-vară 2024, prezentată de Jean Paul Gaultier.

Toamna aceasta, anticipând sezonul cald următor, una dintre cele mai scumpe case de modă din lume, Bottega Veneta, a lansat pe post de accesorii scumpe ciucurii de dulap ai bunicilor și străbunicilor din România.

Ciucurii de dulap ai bunicilor, pe podium la Săptămâna Modei

Probabil că nu există adult în România care să nu își amintească de casele copilăriei sau de vizitele la bunici, unde admirau ciucurii sub formă de flori croșetate, atârnați ca decor la cheile dulapurilor din fiecare cameră. Matthieu Blazy, directorul creativ al brandului Bottega Veneta, s-a inspirat din aceste accesorii de design interior și le-a transformat în unele care să fie purtate pe stradă.

Bottega Venetta a prezentat la Săptămâna Modei cele mai interesante accsorii de poșete (X)

Ultimele sezoane au pus accentul pe „accesorii pentru accesorii”. Aproape că nu a fost casă de modă care să nu lanseze diverse „zdrăngănele” de agățat la mânerele genților pentru a le face mai moderne. Trendul se continuă și în colecțiile prezentate de stiliști pentru anul care vine.

Moda reinventată pe bani mulți

Ideea designerului de la Bottega Veneta a fost să supradimensioneze ciucurii florali de dulap ai bunicilor și să îi agațe pe post de bijuterii de geantă, la mânerele sacoșelor. Prezentarea, care a avut loc recent la Săptămâna Modei de la Paris, este edificatoare. Imaginile s-au viralizat. În timp ce străinii au fost uimiți de această idee creativă, românii și-au amintit de floricelele croșetate de bunicile lor și agățate la cheile dulapurilor din case.

Toate fashionistele se pun pe croșetat, pentru a avea accesoriile acestea (X)

Imediat ce primele imagini au fost lansate, internetul a luat-o razna. Deja este plin de oferte online de la persoane îndemânatice care se oferă să croșeteze astfel de accesorii.

În prezentarea Bottega Veneta, pe lângă clasicii trandafiri croșetați, apar și flori ale soarelui și interpretări ale florilor de câmp. Momentan, aceste accesorii nu sunt de vânzare pe site-ul brandului, dar este de așteptat ca fiecare piesă să coste câteva sute de euro.

Surse foto: Okazii.ro, X

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri