Simona Ionescu / Redactor Șef

Modalități de a vă activa intuiția. În baza ei, puteți lua mai multe decizii bune

Modalități de a vă activa intuiția. În baza ei, puteți lua mai multe decizii bune
Mulți oameni au uneori senzația că pur și simplu ceva nu se simte ... corect. Nu poți atinge acel ceva, nu este palpabil.

Poate că vei simți aă emiți un „hmm” după modul ciudat în care s-a încheiat o primă întâlnire sau vei avea un sentiment ciudat într-o zi de luni, întrebându-te dacă ar trebui să faci mai întâi această sarcină sau acea sarcină. Toate aceste semne mici sunt intuiția ta. Iar aceasta ar vrea să fii atent.

Intuiția

Intuiția este acel sentiment de a ști care este răspunsul sau decizia corectă înainte de a o lua. Este un sentiment profund, intern, visceral. Știi că intuiția ta este în jur atunci când spui lucruri de genul: „Nu pot să explic acest lucru, dar …” sau „Simt că a fost bine” sau „Am simțit ceva greșit”.

Intuiția se poate simți ca acest lucru ciudat, dar experții îl susțin ca fiind valoros. Experiențele și învățăturile noastre din trecut ne alimentează informații în prezent. Luarea unor decizii înseamnă să ai un amestec de intuiție și logică.

„A acționa pe baza intuiției ar însemna că îți deschizi mintea către propriile gânduri și sentimente și le echilibrezi cu datele obținute de simțurile tale”, scrie Susan Krauss Whitbourne, doctor în Psychology Today.

Este întotdeauna acolo

Intuiția noastră este întotdeauna acolo. Fie că este sentimentul că ar trebui să vorbim într-o întâlnire sau să salutăm acele persoane de la petrecere – intuiția noastră știe. Dar, uneori, frica ne împiedică să acționăm asupra ei. Teama că nu vom reuși. Teama că vom arăta stupid. Teama că nu vom avea a doua șansă.

Nu este un sistem perfect, nu uitați, ci mai degrabă o redirecționare și o reorientare.

Iată cum să îți activezi propriul mușchi de intuiție.

Gândește-te: „Este corect pentru mine?”

De obicei, intuiția apare atunci când dezbateți între două opțiuni. Să stau sau să plec? Da sau nu? Cartofi prăjiti sau inele de ceapă? Dar adevărata întrebare ar trebui să fie: Este corect pentru mine sau pentru altcineva?

Această întrebare închide o listă nesfârșită de pro și contra și permite sentimentului de intuiție să preia controlul. Dacă vă puteți imagina că dați această oportunitate altcuiva – la propriu, imaginați-vă că o predați – și că vă simțiți bine în legătură cu aceasta, atunci probabil că nu este pentru dvs.

Da! sau nu?

Această idee a fost popularizată de un bărbat care s-a trezit incapabil să ia o decizie cu privire la o călătorie viitoare. În cele din urmă, el a stabilit o divizare strictă. Dacă răspunsul la o întrebare nu este „da, vreau să fac asta!” atunci ar trebui să fie un „nu” instantaneu.

Este ca și cum ai lua intuiția pentru un test drive. Gândește-te la ceva ce nu te poți decide acum. Poate este să participi la o petrecere a burlacilor sau să îți asumi un nou hobby.

Dacă nu ați răspuns la oportunitate cu un „DA!” entuziast în momentul în care ai auzit despre petrecere, poate că nu este cea mai potrivită pentru tine chiar acum. Asta pentru că, intuitiv, știi ce este corect.

Progresele în medicină continuă. O frunză de spanac a fost transformată în țesut cardiac uman

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre