Simona Ionescu / Redactor Șef

Momentul în care celebrului actor i-a fost dată toată viața peste cap. Fiica suferă de o boală care nu se vindecă

Momentul în care celebrului actor i-a fost dată toată viața peste cap. Fiica suferă de o boală care nu se vindecă
Marius Florea Vizante, simpaticul actor care a devenit celebru în vremea când făcea parte din grupul „Vouă”, nu mai are nevoie de vreo prezentare. Cine-i vede figura care și-a păstrat inocența de-a lungul anilor, cu ochelarii rotunzi de care e nedespărțit, n-ar zice că actorul a trăit din dramă în dramă, practic, toată viața.

Sincer și asumat la 52 de ani, Marius Florea Vizante a povestit despre toate încercările care i-au tulburat viața, în crescendo. Totul a început când era mic copil. Adult fiind, așezat la casa lui, cu familie, a crezut că a scăpat de rele și provocări, iar tocmai atunci a intervenit momentul care i-a dat viața peste cap. Ceea ce se întâmplă are legătură cu fiica sa.

Actorul Marius Florea Vizante a povestit despre toate încercările care i-au tulburat viața, culminând cu problemele de sănătate ale fiicei (Instagram)

Recent, într-un podcast, Vizante a vorbit deschis despre greutățile pe care le-a întâmpinat în viața personală, inclusiv despre boala fiicei sale, diagnosticată cu diabet în urmă cu 10 ani. Îndrăgitul actor a povestit despre cum a studiat, a citit și a consultat numeroși medici pentru a înțelege mai bine boala copilei sale și pentru a învăța cum să o gestioneze.

Vizante a făcut foamea de multe ori

Crescut într-o familie cu patru frați și un singur venit, el a învățat de mic să se bucure de orice are, să se descurce cu puțin. Acestea l-au ajutat mai târziu să treacă peste momente dificile, cum ar fi pierderea locului de muncă după succesul grupului „Vouă”, lipsa hranei sau boala fiicei sale de care aceasta nu se va vindeca niciodată.

În acea perioadă grea, cât a fost șomer, a fost sprijinit de Virgil Ianțu, pe care îl descrie ca un „domn” adevărat, cu un caracter deosebit. Conștient că actorul nu are practic resurse minime de subzistență, Ianțu inventa ocazii să îl invite pe Vizante în oraș, la masă. Acea perioadă nu a fost prima dată când actorul se confrunta cu astfel de lipsuri.

Își amintește că, în copilărie, mama sa trebuia să dea dovadă de multă inventivitate pentru a-i hrăni pe toți copiii familiei. „Mama era maestră la inventat mâncăruri cu gusturi din nimic”, a povestit el, amintindu-și cum mâncau pâine cu untură la cină, alături de varză murată, când aveau așa ceva.

Momentul în care viața i-a fost dată peste cap

Vizante spune că foamea nu alimentat cele mai grele momente din viața lui. Când credea că toate relele și provocările au trecut, cel mai greu moment a venit odată cu diagnosticul fiicei sale. Katia are 17 ani acum, a participat anul trecut la „Vocea României”, dovedind pasiunea sa pentru muzică și talentul cu care s-a născut. Când avea numai 7 ani diagnosticul medicilor a căzut ca o ghilotină peste familie: Katia suferea de diabet zaharat de tip 1.

Vizante povestește că vestea a fost ca o tornadă ce a cuprins familia, în primii ani. Practic, timp de doi ani, familia a trebuit să învețe să gestioneze diabetul de tip 1 al copilului, ceea ce a însemnat nopți nedormite și sacrificii, studiu intens de documente medicale.

„Am studiat, am citit, am vorbit cu foarte mulți doctori, chiar am citit lucrări… să înțelegem ce e asta, cum putem face cel mai bine”, a povestit Vizante în podcast. Odată ce au trecut peste șocul inițial, care a însemnat inclusiv nopți de nesomn, pentru că el și soția lui o monitorizau pe Katia pe timpul nopții, lucrurile s-au ameliorat, după ce au învățat să gestioneze situația.

Ajutor pentru copiii diabetici

În ciuda dificultăților, fiica sa a reușit să ducă o viață normală, fiind un copil talentat, vesel și apreciat de cei din jur. În prezent, actorul Marius Florea Vizante e implicat activ în ajutorarea altor copii cu diabet, devenind un militant în cadrul unei asociații de profil.

Din această postură, a sprijinit mai mulți copii, asigurându-le echipamente de ultimă generație și contribuind la formarea lor ca cetățeni viabili. Actorul subliniază că, deși au fost momente dificile, familia sa a reușit să depășească provocările și să învețe să trăiască din plin.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre