Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune alimente neperisabile pentru persoanele cu diabet

Cele mai bune alimente neperisabile pentru persoanele cu diabet
Suferinzii de diabet trebuie să aibă mereu grijă cu alimentația, pentru ca boala să fie ținută în frâu. Iar păstrarea alimentelor neperisabile la îndemână poate fi o modalitate excelentă de a minimiza călătoriile la magazin și de a se asigura că au toate ingredientele necesare.

Mai mult ca orice alți bolnavi, diabeticii trebuie să aibă o atenție deosebită cu alimentele. O listă cu cele mai bune alimente neperisabile le va fi de un real ajutor.

Năut uscat sau la conservă

Năutul este popular în numeroase feluri de mâncare. Deși conține carbohidrați, este, de asemenea, bogat în fibre, proteine și grăsimi și ajută la minimizarea efectului lor general asupra nivelului de zahăr din sânge. Puteți folosi aceste leguminoase gustoase pentru a face humus sau falafel.

Năutul reprezintă, totodată, o alternativă sățioasă la carne și pot fi adăugate la supe, salate și amestecuri. Dacă este păstrat într-o cămară răcoroasă și întunecoasă, năutul uscat poate fi consumat până la trei luni.

Roșii la conservă

Roșiile la conservă pot aroma numeroase feluri de mâncare, inclusiv supe și tocănițe. Aceste legume sun bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care poate promova sănătatea inimii. În plus, au un conținut destul de scăzut de carbohidrați, astfel încât nu afectează decât foarte puțin nivelul zahărului din sânge.

Untul de arahide

Untul de arahide este o sursă ieftină de proteine sănătoase, grăsimi și fibre și are puțini carbohidrați. Folosind untul de arahide puteți pregăti o gustare sățioasă. Îl puteți adăuga pe pâine prăjită sau biscuiți, îl puteți amesteca într-un smoothie sau îl puteți folosi alături de mere sau morcovi mici. Asigurați-vă doar că alegeți mărci de unt de arahide natural care nu conțin zahăr adăugat. După deschidere, untul de arahide se păstrează aproximativ 1 an.

Fisticul, o gustare excelentă pentru persoanele cu diabet

Fisticul este o bogăție de proteine și grăsimi sănătoase, ceea ce le face o gustare excelentă pentru persoanele cu diabet. Se poate consuma ca un adaos crocant la salate sau pot fi folosite pentru a face pește sau pui pane. Fisticul rezistă aproximativ 6 luni în cămară, deși refrigerarea le prelungește foarte mult termenul de valabilitate.

Conserve de somon

Alimente neperisabile pentru diabetici

Somonul la conservă este bogat în acizi grași omega-3, care aduc beneficii creierului și luptă împotriva inflamațiilor. În plus, acest pește este plin de proteine și nu are carbohidrați. Puteți folosi somonul din conservă în salate sau în chiftele de somon. De obicei, nu expiră până la 2 ani de la cumpărare.

Semințe de chia

Micuțele semințe de chia, negre sau albe sunt foarte bune pentru sănătatea digestivă deoarece sunt bogate în fibre solubile, care ajută la încetinirea digestiei și la prevenirea vârfurilor rapide de zahăr din sânge. Le puteți folosi pentru a pregăti o budincă de chia, un deliciu consumat alături de fructe proaspete. Aceste semințe rezistă până la 4 ani în cămara ta.

Fructe de pădure congelate

Fructele de pădure sunt relativ sărace în zahăr și bogate în fibre în comparație cu alte fructe, de aceea sunt recomandate diabeticilor. Fructele de pădure congelate pot fi folosite în smoothie-uri, dar și pentru diferite prăjituri și rezistă până la un an în congelator.

Conopida este un ingredient versatil care poate înlocui piureul de cartofi, orezul și chiar anumite paste și se mândrește cu un număr foarte scăzut de carbohidrați. Conopida congelată poate dura până la un an în congelator, dar trebuie verificată des.

Quinoa, prietena celor cu diabet

Quinoa are mai multe proteine și fibre, dar mai puțini carbohidrați decât orezul brun, ceea ce o face ideală pentru persoanele cu diabet. Quinoa se poate păstra între șase luni și un an dacă este depozitată în mod corespunzător într-un recipient sigilat în cămară.

Populare în amestecuri, ciupercile la conservă sunt, de asemenea recomandate celor cu diabet, grație consumului scăzut de carbohidrați. Unele varietăți, inclusiv cele albe, conțin ergothioneină, un aminoacid care are proprietăți antioxidante și poate ajuta la scăderea glicemiei. Ciupercile conservate nu expiră, de obicei, până la 2 ani de la cumpărare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre