Simona Ionescu / Redactor Șef

Mucegaiul afectează grav sănătatea. Noi îți spunem cum scapi de el

Mucegaiul afectează grav sănătatea. Noi îți spunem cum scapi de el
Umezeala, condensul sau ploaia care se formează în jurul geamurilor și numai dau mari probleme gospodinelor. Se poate scăpa de așa ceva?

Aveți pete negre în jurul geamurilor sau în baie? Nu așteptați și luați măsuri urgente. Mucegaiul negru poate fi învins rapid.

Trucuri excepționale pentru a scăpa de mucegaiul negru

Din nefericire, nu e de glumit cu mucegaiul negru. Acesta este, potrivit specialiștilor, un tip de mucegai care se poate infiltra în pereți și poate ajunge chiar la spumă folosită în izolație. Ca să nu ajungeți în această situație, luați măsuri imediat ce vedeți chiar și niște picături negre.

Ștergeți mereu condensul și aerisiți casa

Zilnic trebuie să ștergeți condensul, chiar dacă vedeți că acesta s-a depus doar pe rama geamurilor. De asemenea, aerisiți casa, chiar dacă afară este foarte frig. Doar astfel, pereții vor apuca să se usuce în cazul în care în cameră este umezeală. Mare atenție și la geamurile care nu se închid așa cum trebuie, pentru că frigul nu trebuie să pătrundă în case.

Una dintre cele mai bune soluții pentru a-i veni de hac mucegaiului negru rămâne oțetul. Combinați apă caldă cu oțet sau folosiți doar oțet dacă stratul de mucegai este mai mare. Folosiți un burete curat și curățați tot ce este în neregulă.

Combinați apă oxigenată cu detergent de vase

O altă soluție care rezolvă problema mucegaiului negru este să combinați detergent lichid de vase cu apă oxigenată și apă. Puneți într-un vas o linguriță cu detergent de vase, apă și o ceașcă cu apă oxigenată. Acest preparat reușește să curețe dar și să albească atât pereții care sunt zugrăviți în alb cât și ramele de la geamurile termopane. Bineînțeles, după ce ați curățat cu simț de răspundere, geamurile se lasă deschise pentru ca pereții să fie cât mai bine uscați.

Bicarbonatul distruge sporii

Bicarbonatul este arma potrivită și în lupta cu mucegaiul negru. Amestecați bicarbonat și apă în părți egale, până obțineți o pastă. Aplicați pe zonele cu probleme și lăsați să acționeze câteva minute, apoi curățați cu o perie toate petele. Ulterior, combinați două linguri cu bicarbonat cu două căni de apă și puneți într-un pulverizator. Agitați și aplicați pe zona curățată și lăsați să se usuce. Veți fi protejați ca sporii de mucegai să reapară.

Sursă foto: playtech

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre