Simona Ionescu / Redactor Șef

Multi-milionarul bucătar Gordon Ramsay vrea să umple lumea de restaurantele lui. Care e planul!

Multi-milionarul bucătar Gordon Ramsay vrea să umple lumea de restaurantele lui. Care e planul!
Gordon Ramsay intenționează să deschidă 200 de restaurante noi în întreaga lume și 50 de restaurante în Marea Britanie, după ce anul trecut a obținut un profit de 15 milioane de lire sterline.

Bucătarul englez, pe care îl vedeți în emisiunile de la Paprika Tv, intenționează să-și extindă imperiul în întreaga lume în următorii cinci ani.

Gordon Ramsay a început redeschiderea primului dintre cele 35 de restaurante ale sale în luna iulie, după ce afacerea a avut de suferit în timpul pandemiei coronavirusului. Dar acum tatăl celor cinci copii cu care se laudă mereu a dezvăluit noi planuri de extindere a gamei sale de restaurante spre deosebire de concurenții din industrie.

Ramsay, în vârstă de 53 de ani, și-a dezvăluit planurile în rapoartele financiare depuse la Companies House săptămâna trecută. Afacerea master-chef-ului are o valoare estimată la 200 milioane de lire sterline, iar compania sa Gordon Ramsay Holdings a anunțat un profit înainte de impozitare de 15,1 milioane de lire sterline pentru anul până la 31 august 2019, informează DailyMail.

Gordon Ramsay crede că restaurantele vor crea în jur de 2.000 de locuri de muncă în Marea Britanie, inclusiv unele în sediul central. „Avem vise mari, planuri mari și o strategie globală atât de ambițioasă încât îmi taie respirația. A trebuit să recunoaștem și să analizăm impactul oribilei pandemii de coronavirus. Continuăm să fim optimiști și ambițioși, știind că este mai important ca niciodată să investim în industria noastră, să susținem furnizorii și să creăm locuri de muncă”, a spus el, citat de publicația engleză.

GRNA (Gordon Ramsay America de Nord) are drepturi exclusive de a dezvolta restaurante din marca Gordon Ramsay în America de Nord, Canada și Caraibe.

Pandemia a avut un impact semnificativ asupra companiei de restaurante

„Este dificil de estimat modul în care focarul va avea impact asupra tranzacționării și pentru cât timp și directorii consideră acest lucru ca un nivel de incertitudine asupra căruia nu au control”, a declarat afaceristul.

Printre mărcile din compania sa se numără Restaurantul Gordon Ramsay, trei locații emblematice cu stele Michelin în Chelsea, și Petrus în Belgravia. La capătul mai modest al scalei se află Bread Street Kitchen, Heddon Street Kitchen, Union Street Cafe și Street Pizza. Cu aceste „mărci”, Gordon Ramsay vrea să iasă în întreaga lume, mai ales în Asia.

„Prințul Banatului” revine. Fiu-său, Rami Iskandarani face iureș pe banii lui în cluburi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre