Chiar dacă a fost una dintre marile sportive ale omenirii, Nadia Comăneci a terminat și Institutul de Educație Fizică și Sport din București. Iar perioada studenției n-a fost deloc ușoară pentru Nadia.
„Veneam de la sala de antrenament și mă apucam să învăț pentru facultate”
„Pentru că eram încă angrenată în sport, am urmat cursurile la fără frecvență. Mergeam doar la examene. Îmi aduc aminte că pentru fiecare examen în parte mă pregăteam temeinic. Niciodată nu m-am prezentat la un examen, nepregătită. Veneam de la sala de antrenament și mă apucam să învăț pentru facultate.
Profesori foarte buni, dar extrem de exigenți
Țin minte că profesorii erau foarte exigenți. Nu conta faptul că studentul, în plan sportiv, avea rezultate foarte bune. Examenele erau examene și trebuia să înveți. Am avut niște profesori foarte buni în facultate”, a declarat Nadia Comăneci pentru Prosport.
I-a plăcut foarte mult biologia
Chiar dacă făcea performanță și avea o condiție fizică excelentă, totuși, Nadiei Comăneci i-a fost cel mai greu la atletism. Pe de altă parte, sportiva susține că a iubit foarte mult biologia.
„Am avut un astfel de examen.
Din ce-mi aduc aminte, m-am descurcat destul de bine. Mi-a plăcut mult biologia. A fost ceva ce m-a atras foarte mult. Eram curioasă să descopăr cât mai multe lucruri noi legate de această materie”, s-a destăinuit vedeta.
Probleme cu Donald Trump
Un moment greu din viața Nadiei a fost cel în care Donald Trump a dat-o afară din emisiunea Ucenicul, la care sportive a participat, care a fost moderată de fostul președinte.
„Nadia, sunt un mare fan, te-am văzut învingătoare la Olimpiadă, te-am urmărit câștigând atâtea concursuri. Ești extraordinară.
O competitoare la cel mai înalt nivel. Un lider în sport. Dar nu poți fi manager de proiect aici, nu poți conduce echipa mea. Te iubesc, dar ești concediată”, a spus Trump la vremea aceea.
Nadia a fost extrem de supărată și consideră că nu merita să fie tratată astfel: „Nu cred că meritam să fiu dată afară, puteam fi importantă pentru echipă. Sunt dezamăgită, însă știu că toate premiile vor fi donate în scop caritabil”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook