Simona Ionescu / Redactor Șef

Nadia Comăneci, vedetă printre vedete la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Nadia Comăneci, vedetă printre vedete la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Nadia Comăneci este una din gimnastele care a scris istorie în sportul mondial, într-un fel în care nimeni nu o mai poate face. La Olimpiada de la Montreal, din 1976, când ea avea doar 14 ani, a bulversat tabelele de marcaj. Ea a obținut primul 10 absolut din istoria Jocurilor Olimpice moderne, ceva ce dispozitivul care afișa nota finală nu fusese programat să poată arăta. Până atunci, nici nu a fost cazul.

Recunoscută în toată lumea pentru performanțele sale sportive (să nu uităm că Nadia este de două ori medaliată cu aur olimpic), dar și pentru calitatea umană, Nadia Comăneci se prezintă ca o adevărată vedetă printre vedete la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Nadia Comăneci are mulți fani la Jocurile Olimpice 2024, aceștia poartă inclusiv haine cu imaginea și numele ei (Instagram)

Invitată de organizatori să poarte torța olimpică, a înfruntat valurile senei alături se Serena Williams și alte vedete ale sportului, Rafael Nadal și Carl Lewis, într-o barcă, dând dovadă de o prezență de spirit pe care nu au avut-o nicicare din cei care îi erau alături. A salvat-o pe tenismenă de la o căzătură epică, și le-a arătat celorlalți cum se ține echilibrul.

Nadia Comăneci, vedetă printre vedete

În timp ce prima doamnă a României a apărut la evenimente într-o ținută mai degrabă nepotrivită, Nadia Comăneci, acum în vârstă de 62 de ani, a știut cum să își pună în valoare atuurile cu eleganță și simbolistică. Ea a purtat în prima zi a festivităților de deschidere pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 un costum de culoarea aurului. Aur pe care, cum spuneam, l-a câștigat în repetate rânduri, dar, de cinci ori, la ediții ale Jocurilor Olimpice.

Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 s-a fotografiat alături de Nadia Comăneci și de Serena Williams (Instagram)

Vedeta s-a aflat în tribune și la competiții. A urmărit prestația românilor, a încurajat și a avut companie selectă la finala pe echipe de la gimnastică artistică, desfășurată în Bercy Arena din Paris. Evenimentul a reunit foarte multe vedete în loja VIP din incinta sălii.

Nadia Comăneci a stat alături de Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și triplu campion olimpic. Emoționat de compania selectă, francezul e cel care face un selfie. „Cu legende încurajând legende”, a scris Tony Estanguet în postarea sa. În imagine se vede că e flancat de Nadia Comăneci și de serena Williams. 

Românca și Nicole Kidman, fotografie emoționantă

„Serenei i-am explicat cum este la gimnastică, pentru că nu a fost niciodată la un concurs. I-a plăcut foarte mult şi ei, şi fetiţei, care cred că face gimnastică”, a afirmat Nadia Comăneci, 62 de ani, după finala pe care România a încheiat-o pe locul șapte.

Nadia Comăneci și actrița Nicole Kidman au petrecut timp împreună la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (Instagram)

Pe lângă Serena și Nadia, în tribunele din Bercy Arena au mai fost surprinse vedete precum Michael Phelps, Natalie Portman, Snoop Dog și Nicole Kidman, venită alături de soțul ei, cântărețul Keith Urban. Nadia Comăneci a filmat-o pe simpatica actriță în timp ce o salută, iar mai târziu s-au fotografiat împreună.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre