Simona Ionescu / Redactor Șef

Nici americanii n-au văzut așa ceva! La Gorj, nea Vasile și-a făcut casă din lăzi pline cu sticle

Nici americanii n-au văzut așa ceva! La Gorj, nea Vasile și-a făcut casă din lăzi pline cu sticle
Cât de inventivi pot fi românii? O arată un personaj din Gorj, Vasile Piscureanu, care a reușit să facă un lucru deosebit. A construit o casă din lăzi pline cu sticle.

În timp ce mulți se plâng că și-ar dori vile și palate, un gorjean i-a uimit pe toți cu invenția sa cu adevărat incredibilă. O casă din lăzi pline cu sticle, unde se simte minunat.

Asta le întrece pe toate. Cum arată casa din lăzi pline cu sticle

Se numește Vasile Piscureau și e trecut de prima tinerețe. A început să se ocupe de lucruri creative ieșite din comun cu mai mult de 20 de ani în urmă, după ce a fost părăsit de soție. I-a fost extrem de greu, dar pentru că trebuia să se obișnuiască cu ideea și să alunge suferința, și-a transformat viața. Deși toți îl laudă pentru performanțele sale, gorjeanul a rămas un om la fel de simplu și cu frică de Dumnezeu.

Locuința are și etaj și terasă

Cu ceva timp în urmă, Vasile a realizat o casă cum alta nu mai e în lume, utilizând doar lăzi pline cu sticle. Și e foarte mulțumit de munca sa, pentru că materialul folosit susține că este de câteva ori mai rezistent decât cărămida. Meseriaș adevărat, Vasile a zidit lăzile cu ciment, iar lăzile le-a folosit pe loc de cofraj. Și totul a ieșit ca la carte. „Este mai tare decât o cărămidă. Am zidit lăzile cu ciment, aşa cum se face şi cu cărămizile.

Este ca o vilă, pentru că făcut şi o scară care duce la mansardă. Acolo, ziua este răcoare, iar noaptea cald, pentru că este vorba de condens şi circulaţia aerului”, a mărturisit constructorului, potrivit Sevedetot.ro. Pentru că i-a plăcut ce a ieșit din mâna lui, a făcut și etaj casei, ba chiar și o terasă. Aici se simte minunat în timpul verii, când stă la un pahar cu vin alături de familie și prieteni.

Case în formă de sticlă și ploscă

Și tot Vasile a mai făcut în curtea casei alte două clădiri, evident tot din sticle, una în formă de ploscă, alta de ploscă . Iar în interiorul acesteia a construit și o sobă, care-I este de mare ajutor iarna.

Vrea să facă o clădire asemănătoare cu peștera lui Ali Baba

Sub nici o formă invențiile lui Vasile nu se opresc aici. Are în gând să mai ridice tot din sticle o afumătoare, dar și un beci ascuns care să semene cu peștera lui Ali Baba, unde se să intre printr-un tunel. O altă idee năstrușnică este ca la intrearea în casă să fie o poartă asemănătoare cu Poarta Sărutului.

Sursă foto: sevedetot

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre