Noi descoperiri în cel mai misterios accident maritim. A apărut o înregistrare înfricoșătoare surprinsă în adâncul mării
![Noi descoperiri în cel mai misterios accident maritim. A apărut o înregistrare înfricoșătoare surprinsă în adâncul mării](https://retetesivedete.ro/wp-content/uploads/2025/02/submarinul-titan1.jpg)
A apărut o nouă înregistrare audio înfricoșătoare a ultimelor momente ale submarinului Titan înainte de implozia catastrofală. Înregistrarea a fost oferită de Paza de Coastă a SUA.
Cu un nou documentar Netflix care urmează să fie lansat și despre care se spune că va răspunde la o întrebare foarte importantă, Paza de Coastă a SUA a publicat o nouă înregistrare audio înfricoșătoare. Se crede că înregistrarea, care a fost distribuită săptămâna trecută, pe 7 februarie, a surprins ultimele momente ale submarinului Titan înainte de implozia sa catastrofală.
Contactul cu infama navă Ocean Gate a fost pierdut la 18 iunie 2023, în timp ce un număr de cinci persoane aflate la bord se scufundau la epava Titanicului. S-a sperat inițial că oamenii au fost prinși sub apă, dar după multe căutări au fost găsite resturi și rămășițe umane suspecte. Oamenii, inclusiv proprietarul submarinului, Stockton Rush, au murit.
Paza de Coastă a SUA a explicat că momentul a fost captat de un înregistrator acustic pasiv ancorat de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) la aproximativ 900 de mile de locul incidentului. Instituția a declarat că a capturat „semnătura acustică suspectată” a imploziei la 18 iunie.
„Rețeaua de stații de referință pentru zgomotul oceanic a NOAA constă în 13 site-uri de monitorizare acustică pasivă desfășurate în nord-estul Statelor Unite continentale”, a adăugat Paza de Coastă. În înregistrare se aude efectul de unde al unui boom subacvatic uriaș.
De la dezastrul din 2023, au existat o serie de dezvăluiri, în special cu privire la problemele de siguranță ridicate de Rush, care au fost respinse. Precum și un documentar care prezintă un „zgomot de bubuitură”, care i-a făcut să creadă pe specialiști că cei de la bord ar fi încă în viață.
Documentarul Netflix care urmează să apară își propune să analizeze mai bine situația lui Stockton Rush, CEO-ul Ocean Gate, care ocupă un loc proeminent în această tragedie soldată cu cinci morți, inclusiv a sa. Regizorul Mark Monroe a declarat că speră ca Titan să răspundă la unele dintre întrebările arzătoare pe care oamenii le pot avea încă cu privire la dezastru.
„Când submersibilul Titan a dispărut, am fost îngrozit. Nu exista niciun context pentru ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu cei de la bord, iar singurul punct de reper era Titanicul, o poveste care a devenit acum un basm sinistru.
Cu cât am săpat mai mult în această tragedie teribilă, cu atât am devenit mai intrigat de modul în care acest lucru s-ar fi putut întâmpla în primul rând. Și cine a fost exact omul care a construit și apoi s-a scufundat cu această navă. Sperăm ca acest film să poată oferi răspunsuri la aceste întrebări.”, a menționat regizorul.
La 18 iunie 2023, Titan, un submersibil operat de compania americană de turism și expediții OceanGate, a făcut implozie în timpul unei expediții pentru a vedea epava Titanicului în Oceanul Atlantic de Nord, în largul coastei Newfoundland, Canada.
La bordul submersibilului se aflau Stockton Rush, directorul general american al OceanGate, precum și Paul-Henri Nargeolet, un explorator francez de mare adâncime și expert în Titanic. Alături de aceștia au fost Hamish Harding, un om de afaceri britanic, Shahzada Dawood, un om de afaceri pakistanez-britanic și fiul lui Dawood, Suleman.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook