Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi dezvăluiri. Actorul Bill Cosby, dat în judecată pentru viol: „Mi-a dat o pastilă și…”

Noi dezvăluiri. Actorul Bill Cosby, dat în judecată pentru viol: „Mi-a dat o pastilă și…”
Cinci actrițe l-au dat în judecată pe colegul lor de breaslă, Bill Cosby, acuzându-l de fapte grave care s-au petrecut în trecut. Actorul, care are acum o vârstă venerabilă va apărea în fața instanței.

Actorul Bill Cosby a fost dat în judecată pentru viol. Reclamantele sunt cinci la număr, unele dintre ele actrițe, care îl acuză pe acesta că le-a „drogat, pipăit și violat” încă din 1969 . Ele s-au adresat instanței profitând de o nouă fereastră de oportunitate pentru a reclama astfel de fapte petrecute în trecut.

Termenul de prescripție în New York pentru viol de gradul doi este de 20 de ani, iar pentru viol de gradul trei de 10 ani – ambele au fost majorate de la cinci ani în 2019 de către guvernatorul de atunci Andrew Cuomo – ceea ce înseamnă că presupusele atacuri au avut loc cu prea mult timp în urmă pentru a putea fi urmărite penal. Cu toate acestea, guvernatorul Kathy Hochul a promulgat în luna mai un proiect de lege care deschide o fereastră de un an pentru cazurile istorice de agresiune sexuală și viol care pot fi depuse. Fereastra s-a deschis la 24 noiembrie.

Bill Cosby, dat în judecată pentru viol

Cele cinci femei – două dintre ele actrițe din The Cosby Show – susțin că Bill Cosby, acum în vârstă de 85 de ani, le-a atacat între 1969 – 1991. Pe lângă actor, femeile au dat în judecată și studioul din Queens unde a fost filmat The Cosby Show și NBCUniversal. Amintim că Bill Cosby a fost eliberat din închisoare în iunie 2021, după ce a executat trei ani din pedeapsa de zece ani, după ce Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat condamnarea sa pentru agresarea sexuală a Andreei Constand.

Actrița Lili Bernard este una dintre cele cinci femei care l-au dat în judecată luni la New York. Alături de ea se găsesc actrița Eden Tirl, Jewel Gittens, Jennifer Thompson și Cindra Ladd . Toate susțin că actorul „și-a folosit puterea, faima și prestigiul” într-un „mod nefast și oribil” pentru a abuza de ele. Mai mult, femeile reclamă faptul că firmele implicate în serial „au permis și au ajutat” agresiunile sexuale ale lui Cosby.

Reclamantele povestesc fapte grave care au fost comise

„Pe parcursul a mai multor decenii, Bill Cosby s-a angajat în agresiuni sexuale în serie asupra a zeci de femei pentru satisfacția sa sexuală, în timp ce co-inculpații au permis și au ajutat aceste agresiuni sexuale pentru a beneficia financiar de asocierea lor cu Bill Cosby”, se arată în proces. Bernard susține că Cosby a drogat-o și a violat-o în New Jersey și Nevada în 1990 și la locuința sa din Manhattan în 1991.

Tirl, care a avut un mic rol de ofițer de poliție în serialul The Cosby Show, susține că Cosby a atins-o în mod nepotrivit și fără consimțământ în cabina sa în 1989 – după ce a fost poftită în mod repetat în cabină, în ciuda faptului că a spus personalului de producție că nu vrea să meargă. Tirl a declarat în dosarul cazului că a spus că o persoană de pe platou, despre care crede că ar fi putut fi un asistent de regie, i-a replicat: „Se întâmplă tot timpul. Du-te și gata”.

Actorul și-a violat până și prietena

Gittens susține că Cosby a invitat-o la casa sa din Manhattan în 1989 sau 1990 pentru a discuta despre colaborarea la serial, dar apoi a drogat-o și a agresat-o sexual.

Thompson susține că Cosby a obligat-o să îl atingă în mod nepotrivit, fără consimțământul ei, în casa lui din Manhattan, în 1988, când ea avea 18 ani. Cea mai veche acuzație este făcută de Ladd, care susține că Cosby a drogat-o și a violat-o în 1969. Ea a spus că cei doi erau iubiți în perioada respectivă și că au mers împreună la un film. Ea i-a spus lui Cosby că o doare capul, iar Cosby i-a dat o pastilă pentru a o ajuta, ceea ce a făcut-o să leșine. Ea a spus că și-a revenit în pat, conștientă că a fost violată de el.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre