Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi semne de întrebare legate de acuzațiile de dopaj ale Simonei Halep. Imaginea tenismenei „Hulk” de la Madrid e intrigantă  

Noi semne de întrebare legate de acuzațiile de dopaj ale Simonei Halep. Imaginea tenismenei „Hulk” de la Madrid e intrigantă  
În primăvară, Simona Halep a oferit o imagine neașteptată în contextul turneului de la Madrid, ea fiind supranumită „Hulk”. Asta după ce s-a încoprdat puternic pe terenul de tenis pentru o lovitură cu rever, iar musculatura brațelor, activată, a transformat-o pe sportivă într-o freacșțiune de secundă.

Imaginea a revenit în actualitate în contextul acuzațiilor de dopaj cu care se confruntă Simona Halep. Amintim că în urmă cu aproximativ o lună, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de către  Agenția de Integritate din Tenis. Ea a fost găsită pozitivă la o substanță interzisă, la testul anti doping. Dacă nu va putea demonstra că nu a fost conștientă de ce consumă, Simona Halep riscă o suspendare sinonimă cu finalul carierei, anunțau ziarele sportive.

WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează Roxadustat ( substanța la care tenismena a fost găsită pozitivă) în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce, dacă acuzația  de dopaj e dovedită, la o suspendare de patru ani. Patru ani din viața unui sportiv înseamnă încheierea carierei.

Pedeapsa e așa de mare deoarece folosirea substanței aduce organismului sportivului beneficii imense. Medicamentul care conține Roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii. Acestea facilitează circulația oxigenului în sânge, crescând rezistența la efort.

Gabriel Toncean, președintele FRCF: „Există şi posibilitatea ca ea să fi greşit”

Gabriel Toncean, președintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), a luat atitudine pe marginea cazului de dopaj al Simonei Halep.  După imaginea de la Madrid, aceasta e considerată una dintre cele mai musculoase jucătoare de tenis. Plină de mușchi, Simona Halep s-a ales cu comentarii grave după momentul în care a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

Gabriel Toncean, președintele FRCF, altfel spus, un om care știe foarte bine cum stă treaba cu antrenamentele în sala de forță, nu exclude posibilitatea ca Simona Halep să fie vinovată. „Îmi doresc ca rezultatul acţiunii Simonei Halep să fie unul pozitiv. Pentru că oriunde am fost în lume am spus cu mândrie că sunt român. Iar ea este un etalon pentru noi. În cazul în care a greşit, pentru că există şi posibilitatea ca ea să fi greşit, cred că în România fiecare beneficiază de aceeaşi lege şi reglementare.

Deci dacă e vinovată, cu siguranţă va plăti. Aşa cum şi eu dacă aş fi vinovat, aş plăti. Însă nu este o decizie finală în cazul ei, sunt doar rapoarte preliminare. Ea nu a beneficiat încă nici de comisie de apel sau de Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne”, a declarat Toncean, potrivit Agerpres.

Ce fel de antrenamente face Simona Halep în sala de forță

Eleva lui Patrick Mouratoglou se antrenează intens în sala de forță. Acest lucru s-a văzut cel mai bine în meciul cu Ons Jabeur, din turneul de la Madrid. Românca pur și simplu s-a transformat în Hulk, în momentul în care s-a încordat la maxim pentru a lovi mingea cu reverul, dovedind o musculatură impresionantă a brațelor.

Potrivit Simonei Halep, antrenamentele cu fostul său preparator fizic, Teo Cercel, s-au axat pe masa musculară. Ulterior, în timpul ultimelor turnee, sportiva s-a concentrat pe prevenție, alături de staff-ul lui Patrick Mouratoglou. „O mare parte din pregătirea fizică este dedicată prevenției: protecția gleznelor și a genunchilor, astăzi”, a scris Halep în descrierea unui videoclip de la sala de forță, înainte de US Open, turneu la care a fost depistată pozitiv.

Sursa foto: Instagram, Pro Sport

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre