Simona Ionescu / Redactor Șef

Noile pretenții ale lui Mario Iorgulescu în sala de judecată: totul să fie ținut secret

Noile pretenții ale lui Mario Iorgulescu în sala de judecată: totul să fie ținut secret
La tribunalul București a avut loc, joi dimineață, un nou termen al procesului în care Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu, este judecat pentru uciderea unui tânăr. Fapta s-a petrecut în urmă cu trei ani.

Mario Iorgulescu, 27 de ani, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România, este internat într-o clinică de psihiatrie de trei ani de zile, în Italia, iar de acolo are noi pretenții. Printre care ca totul să fie ținut secret, în procesul în care e judecat pentru un accident soldat cu moartea unui om.

Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019. El a fost găsit beat la volan, conform relatărilor din presă, de la acea dată. Conform GSP.ro, în momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr., aflat la volanul unui bolid Aston Martin, avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. Mario Iorgulescu a pierdut controlul volanului, rănindu-l mortal pe bărbatul din cealaltă mașină. Acesta din urmă avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.

La numai două săptămâni după accident, Mario Iorgulescu a fost internat într-o clinică din  Italia, unde se află și în prezent, în timp ce procesul său se desfășoară în lipsă. De asemenea, pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Noile pretenții ale lui Mario Iorgulescu, transmise prin avocat

La termenul de joi, GSP.ro a aflat că avocatul inculpatului a cerut recuzarea judecătoarei cazului, Manuela Orzață. Procesul în care Mario Iorgulescu este judecat pentru omor a continuat astăzi. La Tribunal au fost prezenți unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, Florin Durgheu, familia victimei și Alex Pițurcă, fiul fostului selecționer Victor Pițurcă. Acesta din urmă a fost convocat în calitate de martor, mai arată sursa citată.

Avocatul lui Mario Iorgulescu a solicitat recuzarea judecătoarei Manuela Orzață. În numele clientului său, acesta o acuză de lipsa imparțialității pe parcursul procesului. Și de faptul că a refuzat expertiza medicală prezentată de inculpat. În plus, la începutul procesului, avocatul lui Iorgulescu a solicitat ca ședințele de judecată să fie private de acum înainte. El a mai cerut și ca niciun articol legat de caz să nu mai fie publicat până la soluționarea dosarului.

Această solicitare i-a fost refuzată. Cât privește cererea de recuzare a judecătoarei, acesta va fi soluționată până mâine. Decizia urmează să fie comunicată în cadrul unei noi înfățișări, programată joi, la ora 12:00.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre