Există flori care nu se dau niciodată femeilor de 1 martie, pentru că aduc ghinion. Povestea acestora este legată de superstiții vechi și deloc plăcute.
Trandafirii albi sunt asociați cu înmormântările
În unele culturi, trandafirii albi simbolizează în mod tradițional puritatea, inocența, ceea ce îi face perfecți pentru nunți. În același timp, tot trandafirii albi sunt folosiți la înmormântări, de aceea nu se dăruiesc niciodată de 1 martie.
Pe de altă parte, în unele culturi, trandafirii albi sunt asociați cu sfârșiturile și despărțirile, sugerând că nu ar trebui să fie dăruiți ca gesturi romantice, deoarece ar putea fi percepuți ca semnalând sfârșitul unei relații. De asemenea, trandafirii albi pot simboliza secretul sau tăcerea, astfel încât ar putea fi evitați în situațiile în care sunt apreciate deschiderea și comunicarea.
Nici calele nu sunt florile potrivite pentru începutul de primăvară
Una dintre cele mai frumoase flori, calea, este considerată un simbol al morții. Nimeni nu știe exact de ce are această semnificație, dar e posibil să se fi ajuns la această concluzie pentru că înflorește noaptea.
Mai mult, centrul florii, care e galben e asociat cu lumânarea, iar forma ei cu un giulgiu.
De asemenea, în unele țări calele sunt aduse la cimitir sau se plantează pe morminte. Pe de altă parte, se crede că aceeași cală protejează casele de rău, farmece și vrăji și se spune că aduce noroc și prosperitate. Există și superstiția că o femeie care s-a certat cu soțul să pună o cală în dormitor și imediat situația va reveni la normal.
Și crizantemele sunt asociate cu ceremoniile funerare
În Asia există credința că frumoasele crizanteme sunt asociate cu moartea sau bătrânețea, întrucât sunt găsite mai ales la ceremoniile funerare. Dacă totuși doamnei căreia urmează să-i dăruiți flori e îndrăgostită de crizanteme, alegeți unele mari și elegante. Evitați și florile cu miros puternic precum crinii, pentru că pot provoca alergii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook