Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu dezghețați mașina în zilele reci turnând apă clocotită. Iată câteva metode inedite

Nu dezghețați mașina în zilele reci turnând apă clocotită. Iată câteva metode inedite
Potrivit unui expert în motoare, șoferii care dezgheață mașina, turnând apă clocotită, greșesc. Acesta a prezentat o metodă care spune că face minuni.

Toamna și-a intrat în drepturi, iar odată cu frigul șoferii încearcă să găsească cele mai bune metode pentru a dezgheța mașina în diminețile reci. Sub nici o formă nu folosiți apă clototită.

Dacă v-ați aflat în situația dificilă de a dezgheța mașina dimineața, există câteva greșeli pe care ar trebui să le evitați. Potrivit informațiilor oferite de Dailystar.co.uk, Chris Adams, director de operațiuni la Brindley Group, a dezvăluit de ce nu ar trebui să turnați niciodată un ceainic cu apă clocotită peste parbriz. De asemenea, expertul în motoare îi îndeamnă pe șoferi să nu-și folosească nici cardurile bancare pe post de raclete.

„Folosirea apei fierbinți poate duce chiar la apariția unor fisuri”

„În timp ce apa clocotită din ceainic folosirea unui card bancar ar putea fi o soluție obișnuită, există metode mult mai bune pentru a obține un parbriz fără îngheț. Folosirea apei fierbinți poate duce chiar la apariția unor fisuri care nu sunt ieftin de reparat și ne îndoim că nici asiguratorul dumneavoastră nu va acoperi costul pagubelor.”, a spus specialistul.

Cele mai bune metode pentru a dezgheța mașina iarna

Preparați propriul spray

Chris vă recomandă să cumpărați produse specializate sau să vă preparați propriul spray. „Nu ducem lipsă de spray-uri pe care le puteți cumpăra din garaje și magazine de bricolaj. (…) Dacă nu vă plac substanțele chimice dure, atunci puteți să vă faceți propriul spray. Încercați să amestecați 1/3 dintr-o ceașcă cu apă cu 2/3 dintr-o ceașcă cu alcool.

Puneți soluția într-o sticlă cu pulverizator. Puteți folosi acest lucru chiar și ca măsură preventivă. Pur și simplu pulverizați amestecul pe parbriz seara. În dimineața următoare, parbrizul nu ar trebui să fie înghețat.

Acoperiți parbrizul cu un carton, fixat cu ajutorul ștergătoarelor

Dacă nu aveți chef să răzuiți un parbriz înghețat înainte de a pleca de acasă, există și alte măsuri preventive pe care le puteți utiliza. Încercați să-l acoperiți cu un carton, fixându-l cu ajutorul ștergătoarelor. Acoperirea oglinzilor cu pungi de plastic fixate cu benzi elastice ar trebui, de asemenea, să țină gheața la distanță înainte de a porni la drum. Dacă vi se pare un efort prea mare, atunci ar fi bine să investiți într-o husă auto completă pentru a vă ajuta să vă protejați și geamurile și caroseria de efectele înghețului”, a mărturisit expertul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre