Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu e o glumă. Spionii testează IQ-ul elevilor prin acest desen. Cine găsește soluția rapid, primește ofertă de angajare

Nu e o glumă. Spionii testează IQ-ul elevilor prin acest desen. Cine găsește soluția rapid, primește ofertă de angajare
Spionii adevărați au lansat un puzzle de felicitări de Crăciun pentru a găsi viitori spărgători de coduri printre școlarii din Marea Britanie.

Spionii din slujba guvernului britanic, caută colegi în rândul elevilor, iar pentru asta au lansat puzzle-ul anual pentru felicitări de Crăciun. Acesta e destinat echipelor de școlari și e menit pentru găsirea următorului Alan Turing.

Considerat părintele informaticii, Turing a spart codul mașinii de codare Enigma, a naziștilor, fapt care a ajutat la câștigarea celui de-al Doilea Război Mondial. Prin inventarea mașinăriei sale de spart coduri, acesta este considerat părintele computerului modern.

Spionii britanici caută colegi în rândul elevilor

O serie de enigme „imposibile” de Crăciun acoperă limbi străine, inginerie, spargerea codurilor, analiză matematică, codificare și securitate cibernetică – toate abilitățile cheie pentru Centrul Guvernamental de Comunicații – GCHQ, agenția se securitate și inteligență britanică. Ele sunt incluse pe felicitarea oficială de Crăciun a șefului serviciului de spionaj Jeremy Fleming, care este trimisă partenerilor și serviciilor de informații aliate din întreaga lume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Puffin Books (@puffinbooksuk)

Doar cei cu un IQ superior pot găsi rezolvările

IQ normal? Fleming a spus că doar o minte complexă găsește cheia pentru rezolvarea „aparent imposibilă” a acestui puzzle. El a adăugat: „Oamenii noștri geniali au lucrat împreună de-a lungul istoriei noastre pentru a ajuta la menținerea țării în siguranță. Provocarea prin felicitări de Crăciun GCHQ din acest an oferă o perspectivă asupra abilităților de care avem nevoie în fiecare zi ca parte a misiunii noastre”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GCHQ (@gchq)

Cu ce ocupă serviciul de spionaj britanic

Colegii lui au jucat un rol principal în apărarea Ucrainei de atacurile cibernetice ajutând forțele președintelui Zelensky să intercepteze mesajele militare rusești. O jumătate de duzină de agenți secreți au conceput puzzle-urile în ultimele două luni.

Unul din cei implicați, agent secret, a spus: „Încercăm să ne asigurăm că următoarea generație are abilitățile necesare pentru a securiza Marea Britanie. Sperăm că tinerii se vor bucura de puzzle-uri, iar varietatea ar trebui să implice copii cu tot felul de interese.

Pentru a rezolva totul, trebuie să ai abilități într-un număr de domenii diferite și, odată ce ai răspunsurile, trebuie să le pui cap la cap pentru a obține răspunsul final. Dacă cineva reușește să rezolve totul singur, fără niciun ajutor, atunci este grozav.  Dacă ai o echipă, va fi mai rapid”.

Odată ce concurenții au răspunsurile, trebuie să le aranjeze pe un pom de Crăciun codificat.

Cuvintele aparent aleatorii pot fi apoi conectate la What3Words – un serviciu global de cartografiere care folosește cuvinte pentru a localiza pătratele grilei, arată The Sun. Mii de elevi din sute de școli sunt așteptați să rezolve puzzle-urile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre