Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată ce făceau și cum arătau acum 20 de ani Mircea Badea, Tudor Chirilă și Mihai Bendeac. Foto

Iată ce făceau și cum arătau acum 20 de ani Mircea Badea, Tudor Chirilă și Mihai Bendeac. Foto
Puțin își mai aduc aminte că, în urmă cu aproape 20 de ani, Mircea Badea era prieten cu Tudor Chirilă, Bendeac și Oreste, personaje cu care astăzi se cam împunge în opinii. Aseară am avut ocazia să-i vedem împreună pe micul ecran, tineri și neliniștiți.

Cu toții, dar și împreună cu nume cunoscute azi în cinematografie, au jucat în filmul „Milionari de weekend”, în regia tânărului regizor, pe atunci, Cătălin Saizescu. Prima Tv a difuzat aseară târziu filmul ce a avut lansarea în cinematografe în anul 2004. O comedie spumoasă, relaxantă pentru o seară de joi, când peste tot se vorbea de politică. Iar imaginile cu Mihai Bendeac, Tudor Chirila, Mircea Badea, Kitty Cepraga, Maria Dinulescu, Andi Vasluianu și Oreste, la vârste de 23-27 de ani au fost, categoric, o surpriză pentru telespectatorii de azi.

Cum a ajuns Mircea Badea să joace în film

Mircea Badea și Cristina Kitty Cepraga

Având rolul unei vedete tv cu datorii și o iubita pițipoancă, întruchipată de Kitty Cepraga, Mircea Badea a jucat în 2004 în filmul „Milionari de weekend” datorită lui Oreste, marele lui dușman din zilele noastre. Întrebat la vremea respectivă cum a ajuns în distribuție, Badea, amic bun cu Oreste pe vremuri, a mărturisit: „Pe pile! Oreste, care interpretează rolul mafiotului Fane Satâr, m-a propus pe mine când regizorul cauta o vedetă tv care să joace rol de prost și să ia bătaie mereu. Și eu am acceptat imediat!”, declara în 2016 Mircea Badea.

Maria Dinulescu si Tudor Chirila in Milionari de weekend 2004

Subiectul comediei, pe scurt

Tezaurul României, aflat la Moscova, este înapoiat statului român, situație care declanșează o serie de aventuri și intrigi, în încercarea disperată a unora de a pune mâna pe o statuetă cu puteri miraculoase. Două personaje misterioase angajează fiecare câte o trupa de mercenari pentru a sustrage râvnită piesă, aflată într-un muzeu.

Așa arăta Mihai Bendeac în urmă cu 20 de ani

Statuia avea ascuns în interior un legendar inel cu puteri miraculoase. Ea este furată din Muzeu dar, printr-un bizar concurs de împrejurări ajunge în posesia a patru adolescenți simpatici: Miki, Alex, Godzi și Zetu.

Aceștia întră într-o cursa în care visele cele mai nebunești încep să prindă viață și ajung, împotriva voinței lor, pe litoral, cu o mașină furată, că niște adevărați milionari de weekend.

Tudor Chirilă și Andi Vasluianu în filmul Milionari de weekend (2004)

Regia: Catalin Saizescu
Cu: Andi Vasluianu, Maria Dinulescu, Mihai Bendeac, Tudor Chirilă, Mircea Badea, Kity Cepraga, Nicodim Ungureanu, Oreste, Ileana Stana Ionescu, Geo Saizescu.

Gen film:
Comedie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre