Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu scăpăm. Crăciunul îl facem tot cu Covid, prevede un specialist

Nu scăpăm. Crăciunul îl facem tot cu Covid, prevede un specialist
Suntem în valul 4 al pandemiei și specialiștii dau o veste tulburătoare. Urmează și valul cinci.

În perioada sărbătorilor de iarnă, nu vom fi mai puțin norocoși. Coronavirusul nu ne va da pace. Se preconizează că va veni și valul cinci.

Nu scăpăm. Crăciunul îl facem tot cu Covid, prevede un specialist

Pandemia de coronavirus a luat-o razna, iar specialiștii dau declarații înfricoșătoare. Urmează ce e mai rău în această iarnă. Vom avea parte și de valul cinci, iar acest lucru se va întâmpla, se pare, exact în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. Potrivit declarațiilor lui Adrian Streinu-Cercel, din nefericire, „virusul va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii”. De asemenea, acesta spune că vor urma cel puţin încă două valuri.

„Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienţii denotă clar acest lucru”

„Nu este problema dacă vine noul val, pentru că al patrulea val este în faţa noastră. Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienţii denotă clar acest lucru. Practic, pacienţii care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe.

Și dacă facem calculul înapoi, o să vedeţi câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%. Deci a numărului de pacienţi care sunt în Terapia Intensivă. Trebuie să fim cât se poate de conştienţi că pandemia nu se termină cu valul 4 şi urmează încă cel puţin două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a declarat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Previziunile sumbre ale lui Anthony Fauci

Despre cel de-al cincilea val a vorbit și Anthony Fauci, în viziunea căruia oamenii trebuie să limiteze întâlnirile de Crăciun și Anul Nou.

„(…) Să ne concentrăm pe continuarea reducerii acestor cazuri. Și o putem face prin vaccinarea oamenilor. Și, de asemenea, în situația în care rapelurile sunt adecvate pentru a face oamenii să fie stimulați”, a declarat șeful Institutului American pentru Alergii și Boli Infecțioase, citat de Fox News.

Sursă foto: playtech, revista22

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre