Simona Ionescu / Redactor Șef

O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de Covid. Femeia a prins și gripa spaniolă

O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de Covid. Femeia a prins și gripa spaniolă
O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de Covid. Femeia trecuse cu bine și de celebra gripă spaniolă.

O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de Covid. Sora André, așa cum i se spune, este cel mai bătrân locuitor al Europei. S-a născut în anul 1904 sub numele de Lucille Randon, a lucrat ca guvernantă și învățătoare, obișnuindu-i pe copii să fie foarte politicoși, după cum a povestit chiar ea. 

Ea a intrat la mănăstire în 1944, și locuiește în azilul din Toulon din 2009. A trecur cu bine prin cele două războaie mondiale și prin Gripa Spaniolă, dar atunci nu a luat virusul. „Vine și trece”, spune călugărița despre virus. Lucille Randon sau sora André este a doua cea mai bătrână persoană din lume. Este depășită la vârstă de Kane Tanaka, o femeie din Japonia, născută pe 2 ianuarie 1903.

O călugăriță de 117 ani s-a vindecat de Covid. Nu a știut că are virusul 

Călugărița franceză a fost testată pozitiv pentru coronavirus cu câteva săptămâni înainte de cea de a 117-a aniversare, pe 16 ianuarie. Din fericire, aceasta nu a prezentat simptome ale bolii, conform directorului azilului din Tulum, acolo unde locuiește sora André. ”Nu am știut că am avut virusul”, a spus sora André. ”Nu, nu am fost speriată, pentru că nu mi-e teamă să mor”, a adăugat ea.

Deși nu poate primi vizite, femeia comunică prin video cu familia și a primit mesaje inclusiv de la primarul local. De asemenea, este asistă la slujbele religioase printr-o conexiune publică. ”Facem tot ce putem ca s-o vedem fericită”, a mai spus reprezentantul azilului.

Își serbează ziua cu fast 

Acum că s-a vindecat, femeia vrea să-și serbeze vârsta de 117 ani. Masa de aniversare va conține foie gras, un desert sofisticat (baked Alaska sau omelette norvégienne, înghețată cu tort prăjit și bezea) și un pahar de vin roșu. ”Sora André bea un pahar de vin la fiecare prânz”, a explicat reprezentantul azilului, David Tavella.

Acesta a adăugat că petrecerea are loc într-un moment cum nu se poate mai potrivit, care marchează relaxarea restricțiilor impuse de pandemie. ”Rezidenții noștri vor putea, în sfârșit, să-și părăsească fiecare camera, să mănânce împreună și să participe la diferite activități”, a mai spus Tavella.

Foto: evz 

Primul elev cu COVID-19 în România. O fetiță de 8 ani a luat virusul de la bunica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre