Supa vindecătoare, de roșii cu turmeric

Supa vindecătoare, de roșii cu turmeric
În sezonul rece, și cu atât mai mult în această perioadă de pandemie, o supă plină de nutrienți e binevenită. E un real „medicament”.

După  ce ați aflat cum se prepară „laptele de aur”, băutura vitaminizantă cu turmenic, vă propunem azi o altă rețetă ce conține miraculosul condiment. Supa vindecătoare de roșii cu turmeric.

Așa cum am mai arătat, turmenicul, folosit din vremuri străvechi în medicina tradițională asiatică în afecțiuni dermatologice și digestive, este subiectul a nenumărate studii medicale privind proprietățile sale, mai precis ale curcuminului (cea mai valoroasă dintre componentele sale).

Specialiștii au ajuns la concluzia că acest curcumin conferă beneficii în prevenția cancerului, dar are și proprietăți combinate antiinflamatorii, antioxidante, imunomodulatorii, proapoptotice și antiangiogenice (foarte importante în prevenția cancerului). Specialiștii au efectuat aceste studii pentru a determina beneficiile folosirii curcuminului în nenumărate boli, precum cancerul, afecțiuni inflamatorii, afecțiuni neurologice, fibroză cistică și afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni hepatice.

Dar decât să luați medicamente, mai bine vă pregătiți o Supă vindecătoare de roșii cu turmeric.

Ingrediente

0.5 kg roșii (puteți folosi roșii la conservă sau o combinație de 1 – 2 roșii proaspete și o conservă de roșii), 1 ceapă, 3 – 4 căței de usturoi, 1 ardei, 1 linguriță de oregano uscat, 2 cartofi potriviți, 2 lingurițe de praf de turmeric, 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă, 2 căni de supă de legume / apă / apă și un cubuleț de supă de legume, sare și piper după gust.

Preparare

Sotați ceapa cu usturoiul, ardeiul și oregano. Când ceapa devine sticloasă și se simte puternic aroma de oregano, adăugați roșiile și cartofii. Amestecați bine și stingeți cu supă sau apă. Lichidul trebuie să fie doar până la nivelul legumelor. Fierbeți până când cartofii s-au înmuiat. Adăugați și restul ingredientelor, apoi pasați supa. Serviți supa vindecătoare de roșii cu turmenic cu crutoane și diverse semințe.

Fulgii de drojdie sunt o sursă importantă de proteine, având peste 55% proteină de calitate, 18 amino-acizi și 15 minerale. Un alt beneficiu major al fulgilor de drojdie uscată este conținutul mare de vitamina B. Vitamina B este responsabilă de menținerea unui nivel echilibrat de stres, îmbunătățește aspectul pielii. De asemenea, fulgii de drojdie mențin nivelul optim de colesterol, ajută la bună funcționare a ficatului și ajută la curățarea intestinului.

Sursa: Ama Nicolae

Exclusiv. Tabietul pe care Mario Fresh îl are din grădiniță. Nu o să vă vină să credeți!