Xonia a fost prinsă cu un an în urmă de polițiștii de la Brigada Rutieră și după ce i s-a făcut un test de droguri, s-a indicat prezența cocainei în organism. Cântăreața a susținut cu tărie că așa ceva nu se poate, dar nimeni nu a crezut-o.
Pentru a-și dovedi nevinovăția, Xonia, pe numele său real Loredana Sachelaru, a mers la Institutul de Medicină Legală și a așteptat un an pentru ca situația să se lămurească: a luat sau nu droguri? Rezultatele de la medicină legală au arătat exact ceea ce artista a afirmat atunci, contrazicând drugtestul făcut de polițiștii de la rutieră: nu a consumat cocaină și nici alt tip de droguri. Cine va răspunde pentru toate daunele pe care Xonia le-a suferit? În mod special cele de imagine, ținând cont de faptul că artista este cunoscută în toată lumea.
„Să-și ceară scuze public”
Avocata artistei, Katia Cicala spune că „cineva va trebui să răspundă pentru toate daunele pe care clienta mea le-a suferit, acestea fiind daune morale, în special daune de imagine”, după ce s-a spus că a consumat droguri. De asemenea, apărătorul spune că vinovatul „va trebui să răspundă şi să ceară scuze public pentru toată trauma pe care clienta mea a suferit-o”.
Vedeta a scăpat de toate acuzațiile
Dar, deocamdată, e greu de spus cine va plăti pentru toată suferința Xoniei. „(…) poate să fie producătorul testelor respective, autorităţile care l-au pus, autoritatea care a verificat gradul de eroare al acestui aparat. Rămâne să ne consultăm şi vă vom anunţa când vom lua o decizie”, susține avocata.
Până când se va găsi vinovatul, iar acest lucru nu se știe când se va întâmpla, Xonia a răsuflat ușurată. Vedeta a scăpat de toate acuzațiile penale, inclusiv de cele legate de faptul că ar fi condus pe teritoriul României fără să aibă un permis valabil.
Ce spune poliția română
Timp de un an, avocata Xoniei susține că vedeta a fost la „limita depresiei, plângea, se temea să nu o aresteze”, iar oamenii „i-au trimis tot felul de mesaje: drogato, bețivo”. Oficialii Poliției Române spun că agenții de la rutieră folosesc două tipuri de aparate care sunt, de altfel, utilizate în toată Europa. De asemenea, oamenii legii spun că analizele făcute în trafic sunt doar indicii, o decizie fiind luată doar după ce se primește un răspund de la medicina legală unde se lucrează probele de sânge.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook