Simona Ionescu / Redactor Șef

O cunoscută jurnalistă din România ajunge în fața instanței

O cunoscută jurnalistă din România ajunge în fața instanței
Cea mai cunoscută jurnalistă din România, Denise Rifai, ajunge în fața instanței, iar cazul e cât se poate de grav. Vedeta media are multe de spus.

Jurnalista de la Kanal D a dat în judecată postul de televiziune unde a lucrat în trecut, Realitatea TV, pentru emisiunea „Legile puterii”, pe care a moderat-o până în 2020. De altfel, ea a activat la postul de televiziune menționat timp de nouă ani. Jurnalista susține că formatul îi aparține și ca atare nu poate fi continuat de alți jurnaliști. În plus, Denise Rifai, arată că l-ar fi înregistrat la OSIM ( Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci).

Jurnalista Denise Rifai e gata să meargă până la capăt în procesul cu Realitatea TV

În momentul în care Denise Rifai a decis să părăsească Realitatea TV pentru a lucra la Kanal D, primul post de televiziune a continuat să difuzeze emisiunea încă doi ani, cu o altă prezentatoare.

Rifai a câștigat în primă instanță, Realitatea a făcut apel

Conform Cancan.ro, Denise Rifai depusese la OSIM actele necesare înregistrării licenței pentru „Legile puterii”, însă înregistrarea a devenit efectivă  în proximitatea datei la care a semnat cu Kanal D. Ea a debutat la noul post de televiziune, în timp ce conducerea Realitatea Tv a găsit o înlocuitoare, Alexandra Păcuraru, cea care a moderat în continuare, încă doi ani, emisiunea „Legile puterii”.  Emisiunea nu numai că a păstrat numele dat de denise Rifai, însă a curs pe exact același format.

Supărată, Denise Rifai s-a adresat instanței de judecată, unde a demonstrat. Că atât numele cât și formatul emisiunii îi aparțin. Realitatea TV a modificat ulterior valențele emisiunii, schimbându-i numele în „România suverană”, mai arată sursa citată. După ce a pierdut la prima instanță, postul de știri a făcut apel termenul următor de judecată fiind pe 6 iunie.

„Până la decizia definitivă a instanței nu pot face niciun fel de declarații!”, a fost reacția lui Denise Rifai, prezentatoarea de la Kanal D, la solicitarea colegilor de breaslă de a declara ceva pe marginea subiectului. Menționăm și că jurnalista Denise Rifai nu a cerut daune celor de la Realitatea TV.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre