Simona Ionescu / Redactor Șef

A apărut o nouă modă. Actrița Gwineth Paltrow e „vinovată” pentru că a apărut după procesul ei

A apărut o nouă modă. Actrița Gwineth Paltrow e „vinovată” pentru că a apărut după procesul ei
Dincolo de tendințele pe care le-am văzut expuse în timpul săptămnilor modei, sezonul primăvară – vară 2023 aduce o serie de noutăți neașteptate. Toată lumea vrea să se îmbrace acum de parcă ar merge la proces. Asta după aparițiile actriței Gwineth Paltrow la propriul proces împotriva bărbatului care a acuzat-o că l-a rănit la schi.

Cea mai controversată tendință a momentului este inspirată de Gwyneth Paltrow, dar și de Naomi Campbell și Paris Hilton. Cu așa porta voci celebre a primit și un nume: courtcore.

Mulți dintre noi am urmărit procesul lui Gwyneth Paltrow la începutul acestui an.  Actrița a apărut în instanță în urma unui accident de schi în 2016, un bărbat acuzând-o că l-a rănit într-o stațiune din Utah.  În fiecare zi, vedeta câștigătoare a unui premiu Oscar a participat la acest proces îmbrăcată într-o ținută nouă din ce în ce mai elegantă, toate semnate de mari case și designeri, inclusiv The Row, Prada și Ralph Lauren.  Așa s-a născut fenomenul courtcore.

Ce este trendul courtcore

Este vorba pur și simplu de a-ți revizui și corecta stilul spre o estetică mai clasică, pentru a face o impresie bună în fața celor cu care te întâlnești și care te vor evalua inclusiv după cum ești îmbrăcat.

Gwineth Paltrow a lansat trendul courtcore în timpul procesului ei

După cum vă puteți imagina, Gwyneth Paltrow mizat pe acest trend pe tot parcursul procesului și asta, din prima zi când a optat pentru un pulover tricotat semnat Loro Piana.  A urmat un look total Prada format dintr-un tricou polo cu mâneci lungi și o fustă maxi.

În fiecare zi de judecată, vedeta a apărut în altă ținută elegantă

Nu a durat mult până când internauții au dat un nume acestui stil, pe care unii l-au numit Rich Mom Energy sau Quiet Luxury.  În cele din urmă, courtcore (modă de proces) a rămas numele acestui trend, care s-a impus ca denumire, arată Vogue.fr.

Ce alte vedete au îmbrățișat moda de proces cu succes

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, tendința courtcore există de mult timp.  Amintiți-vă, de exemplu, de Paris Hilton, în 2007, când a participat la procesul ei pentru conducere fără permis (după care a fost condamnată la 45 de zile de închisoare) îmbrăcată într-un costum negru, departe de rochiile ei roz, și treningurile din piele de culoarea piersicii (un simbol al perioadei tacky-chic) ​​pe care obișnuia să le poarte.

Paris Hilton a adoptat și ea moda, cu ani în urmă, în timpul unui proces

Să o amintim și pe Amy Winehouse.  În 2009, cântăreața a fost acuzată de agresiune.  A mers, în a doua zi a procesului ei, într-un costum cu fustă gri, foarte elegante , la mare distanță de rochiile ei de babydoll rock cu centură.

Și rebela Amy Winehouse s-a conformat când a trebuit să ajungă în fața judecătorului

După încheierea procesului, vedetele revin la obiceiurile lor: dovada e Naomi Campbell care, condamnată de un tribunal din New York la cinci zile de muncă în folosul comunității, s-a dus la clădirea administrativă în care urma să lucreze ca femeie de curățenie, în ultima ei zi de muncă obligatorie, într-o rochie lungă metalizată Dolce & Gabbana.

Ținutele din procesul Annei Delvey / Sorokin, viralizate

Cea mai faimoasă personalitate care a folosit stilul court rămâne Anna Delvey (pe numele real Anna Sorokin).  În 2019, a fost adusă în fața justiției din Manhattan.

Ținutele impostoarei de pe Wall Stret s-au viralizat în timpul procesului ei

Această așa zis rusoaică înfometată de putere și bani s-a pretins a fi o moștenitoare bogată;  înarmată cu aerul ei inocent, ea a înșelat cele mai prestigioase personalități și instituții pentru a-și atinge scopurile. În timpul procesului ei, tânăra o angajase pe stilista Anastasia Walker pentru a-și perfecționa fiecare ținută, care apoi s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare, mai notează sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre